Hoe krijg je meer zelfvertrouwen?

Als puber en in je tienerjaren kun je flink in de knoop liggen met jezelf. Vragen als ‘Ben ik wel goed/mooi/slim/grappig/leuk genoeg?’ spoken continu door je hoofd. Als je hier op latere leeftijd nog steeds last van hebt, kan dat een behoorlijke belemmering zijn in je sociale leven. Ook wat je carrière betreft kan het een struikelblok zijn als jij continu aan jezelf blijft twijfelen.

Als je vertrouwen in jezelf hebt, straal je dit ook uit en hierdoor zul je veel makkelijker kunnen omgaan met verschillende situaties en mensen. Stoppen met onzeker zijn is makkelijker gezegd dan gedaan, dat weet ik uit eigen ervaring. Maar hoe krijg je meer zelfvertrouwen? Door je zelfvertrouwen een boost te geven natuurlijk. Tijd voor tips!

Wees aardig voor jezelf

Niet afhaken omdat dit misschien ietwat zweverig klinkt, want aardig zijn voor jezelf is heel erg belangrijk. Als jij continu lelijke dingen over jezelf denkt (en zegt) ga je het op een gegeven moment ook geloven. Probeer jezelf eens te behandelen zoals je je vrienden behandelt; Geef jezelf een complimentje en eventueel opbouwende kritiek.

Doe iets waar jij goed in bent

Iedereen heeft iets waar hij/zij in uitblinkt en door dit regelmatig uit te voeren, stijgt je zelfvertrouwen. Je ziet op deze manier namelijk zelf dat je echt wel ergens goed in bent. Als anderen dit ook opmerken en jou daarmee complimenteren is dat helemaal mooi meegenomen.

hoe krijg je meer zelfvertrouwen

Ga sporten

Voor sommigen een grote stap, maar door te sporten (en gezond te eten) zie je resultaat in je lichaam en dat werkt als een hele goede boost voor je zelfvertrouwen. Stel een doel voor jezelf op en werk hier, eventueel met iemand, naar toe.

Schrijven

Laatst las ik ergens dat mensen in plaats van alle tijd op social media door te brengen, gewoon zouden moeten gaan schrijven. Door iedere dag op te schrijven wat er vandaag goed ging en wat er leuk was, leer je om meer vertrouwen in jezelf te krijgen. Als je hierdoor ook nog eens minder tijd doorbrengt met jezelf vergelijken met anderen op social media, ben je helemaal goed bezig!

Dress to impress

Kleding maakt de man en kleding maakt tevens de vrouw. Wanneer jij je succesvol kleed, zul je je ook succesvoller voelen en zullen anderen jou als succesvol zien. Dus voor alle grijze muisjes die zich willen verstoppen: Dress to impress!

Heb jij ook last van veel haaruitval en geen idee wat het betekent? Ik schreef er een artikel over: lees hier.

Bron foto’s: Tumblr

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
Tips voor een plattere buik

Hallo zomer! Het is inmiddels alweer half juli en hoewel het Nederlandse weer nog niet echt denderend is, heb ik...

Sluiten