Hoe lijk je slanker?

Met de zomer in aantocht wil je zo goed mogelijk voor de dag komen. Toch? Die strakke benen lijken nog strakker als je lekker bruin bent, maar kleding kan ook heel veel doen. Je hebt vast al wel een keertje meegemaakt dat je iets leuks aantrok. Tenminste, dat dacht je. Toen je dat leuke jurkje aanhad, was je opeens 50 kilo zwaarder. Au. Zwaarder lijken dan je daadwerkelijk bent, wil je niet. Het is de kunst om jouw ‘goede’ lichaamsdelen te benadrukken, door middel van kleding, en de anderen wat te verbloemen. Daar hoef je je overigens totaal niet voor te schamen. Iedereen wil er op haar leukst uitzien. Of niet? Als jij je zelfverzekerd voelt in de kleding die je aanhebt, zul je al een groot verschil merken. All right, laten we beginnen. Hoe lijk je slanker? Vandaag deel ik 7 simpele tips!

1. Vermijd horizontale strepen

Hoe leuk ze ook zijn, als je slanker én langer wilt lijken, kun je horizontale streepjes toch echt beter vermijden. Ze leggen namelijk de nadruk op de breedte en dat probeer je juist te vermijden. Toch? Ga voor de verticale streepjes, die leggen de nadruk op de lengte, waardoor je slanker lijkt.

hoe lijk je slanker

2. V-hals

V-halzen, je houdt ervan of je houdt er niet van. Één ding is zeker: je wordt er slanker van. Hoe dieper de v-hals, hoe slanker je lijkt. Ik zou het wel een beetje subtiel houden, maar hé dat ben ik. Een v-hals legt net als verticale strepen, de nadruk op de lengte.

hoe lijk je slanker

3. Lange kettingen

Ook lange kettingen doen je slanker lijken. Daar blijft het niet alleen bij, ze maken je ook optisch langer. Waar we eerst kozen voor korte kettingen, komen nu steeds vaker de lange kettingen weer voorbij. Het liefst in combinatie met andere kettingen, van verschillende lengtes.

hoe lijk je slanker

4. Vermijd enkellaarsjes

Ja, helaas. Enkellaarsjes doen je meestal breder (en korter) lijken dan je eigenlijk bent. Dit komt omdat enkellaarsjes tot je enkel komen (goh), en dit is voor veel mensen niet de meest flatterende plek. Ben je net als ik eigenwijs en kan je echt niet zonder enkellaarsjes? Probeer dan je enkellaarsjes met je broek te matchen. Dit verlengt je benen, waardoor je dus weer slanker lijkt.

hoe lijk je slanker

5. Nude heels

Deze tip ken je vast wel, maar hij is daarom zeker niet minder goed. Ga voor heels die aansluiten bij je huidskleur. Je verlengt als ware je benen, met een slanker lijkend lichaam als resultaat. Het beste is om te gaan voor heels met een punt. Deze heels zien we gelukkig al veel dit seizoen en zijn ruim vertegenwoordigd in de schoenenwinkels. Je hoeft dus niet ver te zoeken!

hoe lijk je slanker

6. Monochroom

Ga voor een outfit met matchende kleuren. Dus ga bijvoorbeeld voor een all white outfit of voor een mooie pastelkleur. Donkere kleuren kleden af, maar die laat ik in de zomermaanden toch liever in de kast hangen.

hoe lijk je slanker

7. Kleine prints

Houd jij van prints? Geen zorgen, je kunt gewoon prints blijven dragen. Er is één maar. Zorg wel dat je kleine prints draagt, in plaats van grote brede prints. Dit soort prints laten je breder lijken dan je bent. Dat wil je niet! Om het tegenovergestelde effect te bereiken, kun je dus beter voor kleine prints gaan.

hoe lijk je slanker

Gebruik jij deze simpele trucjes al? Heb jij nog andere trucs om slanker te lijken? Laat het ons weten! Meer tips zijn natuurlijk altijd welkom.

Lees ook: De juiste bikini voor elk lichaamstype.

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
Friday Favourite: de luipaardprint

Een trend die volgens mij nooit verdwijnt is de dierenprint. De tijd dat zo’n printje geassocieerd werd met een ‘tikkie...

Sluiten