Homemade facial scrub

Het is zondag en dat betekent dat we alle tijd hebben om te DIY’en en te bakken. Heerlijk vind ik het om een middagje mijn creativiteit te kunnen gebruiken, of dat nou op het gebied van DIY’en is of bakken, en vervolgens van het resultaat te kunnen genieten. Ik ben dan ook veel op Pinterest te vinden om inspiratie op te doen voor leuke en originele ‘recepten’. Ook vandaag, alleen voor alle leuke DIY’s die ik tegenkwam, had ik de spullen net niet in huis. Daarom besloot ik om met de spullen die ik wél in huis had een lekkere (letterlijk én figuurlijk) facial scrub te maken. En het mooie van alles is: je hebt er maar drie ingrediënten voor nodig. Kijk snel verder voor het recept van mijn facial scrub.

homemade facial scrub

Wat heb je nodig?

  • 1 el honing
  • 1 el kokosschaafsel
  • 1/2 el kaneel

Waar is honing goed voor? Honing heeft een antibacteriële werking en daarom is honing perfect voor een onzuivere/acne huid. Ook de meiden met een gevoelige huid kunnen honing gebruiken. Het is zacht voor je huid en puur natuur! Het is niet alleen zacht voor je huid, je huid wordt van honing ook nog eens heerlijk zacht. Die nieuwe moisturizer die je laatst hebt gekocht, kan dus gerust in de kast blijven!

Kokos geeft een ontzettend boost bij een droge huid, omdat het erg goed hydrateert. Ook wordt vaak genoemd dat kokos een belangrijke rol speelt bij de strijd tegen acne. Hoe dat komt? Kokos bevat laurinezuur en deze gaat bacteriën die voor acne zorgen, tegen.

En tot slotte, kaneel. Kaneel is een echte topper op het gebied van huidverzorging. Kaneel helpt tegen acne, omdat het verstopte poriën tegengaat. Ook gaat kaneel (samen met honing) het verouderingsproces van de huid tegen. Ideaal tegen beginnende rimpeltjes!

Wat moet je doen?

1. Het is te makkelijk voor woorden: meng 1 eetlepel honing, 1 eetlepel kokosschaafsel en een halve eetlepel kaneel met elkaar.

2. Masseer de scrub goed in (en probeer het niet op te eten). Laat het een minuutje intrekken.

3. Was de facial scrub van je gezicht met lauwwarm water. Een heerlijk zacht huidje als resultaat!

Ga jij aan de slag met deze homemade facial scrub?

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
mega sale
Laatste ronde: Mega kortingen op de laatste maten!

Het einde van de zomer is niet alleen slecht nieuws. In onze webshop is namelijk echt een MEGA SALE! De...

Sluiten