5 X leuke hotspots in Antwerpen

Onze zuiderburen komen vaak naar ons toe vanwege onze hippe eettentjes, maar België heeft zelf ook veel leuke hotspots. Vandaar dat we eens de grens over gaan en de leukste hotspots in Antwerpen met je delen. Enjoy!

Citytrip time

Het najaar vind ik echt het perfecte seizoen om een citytrip te maken. De zomer is voorbij en voordat de gezelligheid van de kerstdagen begint vind ik het heerlijk om er even tussen uit te gaan. Een citytrip vind ik de perfecte overbrugging tussen deze periodes. Gewoon effe lekke weg, heerlijk shoppen, lekker eten en natuurlijk ook een beetje cultuurproeven.

hotspots antwerpen

Dit soort tripjes maak ik het liefste met de trein, die plan ik heel simpel thuis vanaf de bank via Internationale reisplanner. Van de treinrit alleen al word ik heel relaxed; ik kijk een beetje naar buiten, loop effe een stukje door het gangpad en je heb ook nog eens meer beenruimte dan in het vliegtuig. En de internationale trein brengt me ook nog eens in no time van A naar B. Ideaal!

Marlou heeft een paar weken geleden een heerlijke citytrips naar Antwerpen gemaakt.

5 x leuke hotspots in Antwerpen

Als onderbreking van een dagje winkelen, om de dag te starten of te eindigen, om bij te kletsen met je reisgenoot of om gewoon lekker in je eentje te genieten van een goed bakkie koffie. Dit alles doen we natuurlijk het liefst in een omgeving waar je blij van wordt. En dan zit je bij deze leuke hotspots Antwerpen wel goed!

1. Mokkapot

Mokkapot is een cultuurbarbaar, galerie en een bazaar in een en ligt in hartje Borgerhout. Je kunt hier iets drinken en eten in combinatie met een galerie. Een heerlijke plek die rust uitstraalt én constant in beweging is.

Adres: Sergeyselstraat 2, Mmoorkensplein 2140, Borgerhout

2. Wild

hotspots antwerpen wild

Voor alle vegetarische & vegan lovers is Wild echt een must. Doordeweeks kun je hier vanaf 10 uur terecht voor een ontbijtje en de rest van de dag hebben ze ook heerlijk en gezond vegan food op het menu staan. De bistro is gezellig is ingericht met vintage meubels.

Adres: Wild, Grote Pieter Potstraat 21

3. Tins

Tins gaat al om 8.30 uur open dus als je net als ik een vroege vogel bent ben je hier op het juiste adres. Het is een klein tentje, reserveren is helaas niet mogelijk, dus hopelijk ben je op vroeg genoeg om nog een heerlijke kop koffie en een sandwich te veroveren.

Adres: Tins, Vlaamsekaai 40

4. Bia Mara

Deze hotspot vind je vlakbij het Stadhuis van Antwerpen en is the place to be om low budget heerlijke fish en chips te eten. De buurt is zeker een aanrader om even heerlijk rond te kijken; in de kleine straatjes is van alles te zien en te beleven.

Adres: Bia Maria, Maalderijstraat 1

5. Kaffeenini

Kaffeenini combineert de goede dingen van het leven: koffie, bagels en goede service. Naast de ‘klassieke’ bagels die het menu sieren zoals ‘Chick’ met kip, guacamole, mayonaise en ijsbergsla en ‘Deli’ met pastrami, peston parmezaan, creamcheese en rucola kan je er ook heerlijk ontbijten.

Adres: Kaffeenini, Nationalestraat 114a

Wist je dat onze hometown Groningen ontzettend veel leuke hotspots heeft? Ja echt! Dit zijn de leukste hotspots in Groningen.

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
verbouwing overleven
Hoe overleef je een verbouwing?

Vol trots heb je een huis gekocht en in gedachte ben je al heerlijk bezig met de inrichting. Voordat het...

Sluiten