Dit zijn de leukste hotspots in Groningen

Dat Amsterdam vol zit met veel leuke hotspots, dat weet je vast wel. Maar wist je ook dat onze hometown Groningen ontzettend veel leuke hotspots heeft? Ja echt! Je vind ons er regelmatig tijdens de lunchpauze en/of aan het einde van de middag om heerlijk even bij te kletsen (en te borrelen). We delen onze favoriete hotspots in Groningen natuurlijk graag met je!

De leukste hotspots in Groningen

Bakkerij Blanche

Bij toeval kwamen we hier terecht en dat was een heel, heel fijn toeval. Vanaf de straatkant is het niet te zien, maar aan de achterkant bevindt zich een hele mooie ruimte met koper, marmer én planten. Je begrijpt: wij waren meteen om. Ontbijten doe je hier bijvoorbeeld met kwark met vers fruit en superfoods en voor de lunch worden er onder andere lekkere broodjes en salades geserveerd.

Bakkerij Blanche | Brugstraat 28

HOLTBAR concept store

hotspots groningen holtbar
hotspots groningen holtbar

Wij komen hier niet alleen heel graag voor de heerlijke koffiebar, waar de aandacht voor biologische en lokale producten en ingrediënten als het ware van af spat. In het frisse interieur kunnen we het namelijk niet laten om óók altijd even tussen alle leuke producten, die ze in samenwerking met (Nederlandse) ontwerpers met een goed verhaal aanbieden, rond te neuzen. 9 van de 10 x keer stappen we wel met ‘iets’ van een leuk sieraad, een mooie plant of bijvoorbeeld een beauty product de deur uit.

HOLTBAR concept store | Oude Kijk in ’t Jatstraat 20

Mr. Mofongo

Mofongo biedt een culinaire wereldreis tijdens koffie, lunch, diner en borrel. Een originele menukaart vol lekker eten en heerlijke wijnen met internationale invloeden. Op de eerste etage vind je de cocktailbar (inclusief robotarm die je van drankjes voorziet!) met, kunnen we wel zeggen, de allerlekkerste cocktails. Het leuke hiervan is dat alles zelf wordt gebrouwen en dat krijg je mee dankzij het transparante interieur.

Mr. Mofongo | Oude Boteringestraat 26

De Uurwerker

De Uurwerker is dé plek in Groningen om te werken, studeren of om gezellig even bij te kletsen. Je kunt hier terecht voor zowel het ontbijt, de lunch of het diner, maar natuurlijk ook om gewoon een lekker biertje te drinken. Een fijne plek in het centrum van Groningen waar iedereen, bij goed weer op het terras, samenkomt. Op zondag na is de Uurwerker iedere dag tot 24u geopend!

De Uurwerker | Uurwerkersplein 1

Wadapartja

Bij Wadapartja schuif je aan voor een heerlijke koffie en huisgemaakte cheesecake. Ook vind je hier de lekkerste lunchgerechten en ‘s avonds kun je er terecht voor onder andere een kaasfondue. Het interieur van Wadapartja is heerlijk huiselijk met gemixte stoelen en lampen. Naast eten en drinken zit hier ook een klein winkeltje in gevestigd met allemaal mooie producten.

Wadapartja | Gedempte Zuiderdiep 39-41

Bar Gusto

Een trendy inrichting, een heerlijke lounge sfeer, een goede wijnkaart en lekker hapjes, what do you want more!

Bar Gusto | Poelestraat 31

Rå – økologisk salatbar

hotspots groningen
Bij Rå geloven ze in seizoensgebonden producten, omdat dit een duurzame keuze is en daarnaast verser en lokaler is. Op de kaart staan allerlei heerlijke salades en bowls, en veel heerlijke frisse smoothies. Wij zijn dol op het mooie Scandinavische interieur (love it!) en vinden het een ideale plek om lekker te lunchen en om er een boost vitamines op te doen.

Rå – økologisk salatbar | Oude Kijk in ‘t Jatstraat 59
hotspots groningen cappuvino

Nog veel meer leuke hotspots in Groningen!

En dit zijn nog lang niet al onze favoriete hotspots in Groningen! Ook: The Smooth Brothers (Zwanestraat 31), Feel Good (Oude kijk in het Jatstraat 29), Cappuvino (Vismarkt 1), Beautyfabriek (Zwanestraat 4), Food Matterz (Oude Ebbingestraat 86) en het vegan restaurant Anat (Verlengde Grachtstraat 1) bij het Noorderplantsoen zijn leuke hotspots voor een hapje en/of een drankje.
hotspots groningen foodmatterz

Onze zuiderburen komen vaak naar ‘ons’ toe vanwege onze hippe koffiebarretjes, maar ook België heeft heel veel leuke hotspots: 5 x hippe hotspots Antwerpen.

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
instagram kids
7 X De best gestylde Insta Kids

Afgelopen week is mijn lieve vriendin Rosa bevallen van haar eerste kindje. Zo bijzonder! Je begrijpt dat het de laatste...

Sluiten