5 x healthy hotspots in Porto

Als ik een citytrip maak kan ik het niet laten om ook een aantal leuke adresjes te spotten waar je lekker kunt eten en drinken. Zo was ik laatst in Porto en wauw wat een ontzettend mooie stad is dit zeg! En niet alleen mooi, ook heel smaakvol: 5 x healthy hotspots in Porto.

Porto, de nieuwe foodbestemming

Denk jij bij de stad Porto als eerste ook aan een goed glas wijn? Ik wel. Maar boy oh boy, Porto heeft nog veel meer lekkers dan de beroemde Port alleen. Er zijn zo veel leuke hotspots, dat de Portugese stad echt een populaire foodbestemming aan het worden is. Ik heb zelfs van horen zeggen dat Porto het nieuwe Mekka van Europa op het gebied van eten en drinken is… Klinkt aantrekkelijk lekker, of niet soms?

hotspots porto port
hotspots porto citytrip

5 x healthy hotspots in Porto

Voor Porto had ik wederom ook een heel lijstje aan hotspots uitgezocht. Ga jij binnenkort naar Porto en ben je benieuwd naar mijn tips, de healthy en not so healthy hotspots? Lees dan verder!

1. FLOW

Deze hotspot had ik thuis gespot op reisblog Ikbenopreis.nl toen ik al wat speurwerk deed naar leuke adresjes om te eten. Er stond wel bij dat een tafeltje reserveren geen overbodige luxe was, dus zo gezegd zo gedaan. De sfeer is heel aangenaam, de bediening heel gastvrij en het eten is heerlijk. Als je culinair en iets luxer uiteten wilt, is dit restaurant een aanrader.

hotspots porto portugal

2. Noshi Coffee

Bij Noshi Coffe heb ik een paar keer ontbeten. Havermout pancakes met yoghurt, vers fruit, granola, een meergranen croissant met scrambled eggs en avocado… allemaal even lekker! Je begrijpt nu vast ook wel waarom ik hier meerder keren ontbeten heb. Naast ontbijten, kun je hier ook lunchen en ze hebben heerlijke taartjes.

3. Tábua Rasa

Een vakantie of stedentrip naar Portugal is natuurlijk niet compleet zonder dat je minimaal een keer tapas gegeten hebt. Bij Tábua Rasa heb ik heerlijk genoten van een tapasplankje met verschillende soorten kaas en ham, en warme tapas met brood.

4. Esquires Coffee

Ik ging op de fiets naar deze hotspot, nou dat heb ik geweten (Porto is namelijk een heuvelachtige stad). Het was even een klim, maar daardoor smaakte mijn ontbijtje van yoghurt met rood fruit en krokante granola wel extra lekker. Naast healthy, hebben ze ook iets minder gezonde ontbijtjes en heerlijke koffie (to go).

5. Zenith

Dat er elke ochtend een rij voor de deur staat zegt denk ik wel genoeg… Het zag er zo aantrekkelijk uit dat ik mijn ongeduld aan de kant geschoven heb en netjes in de rij ben gaan staan. Het wachten was het meer dan waard, want je kunt hier heerlijk ontbijten.

healthy hotspots Porto

Ga jij binnenkort ook naar Porto? Dan ben ik benieuwd of jij net zo enthousiast over deze hotspots bent als ik. En trouwens, naast Porto heeft Portugal nog veel meer mooi, leuks (en lekkers) te bieden. Ja echt! Hoe ik dat weet? Een paar jaar geleden heb ik namelijk een onvergetelijke rondreis door Portugal gemaakt. Nieuwsgierig? Laat je heerlijk inspireren: meer tips voor je vakantie naar Portugal!

Wil je last minute nog op vakantie? 5 x last minute vakanties in Europa.

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
zonnebril wintersport
De winterjassen trends die je niet mag missen in 2019

Eerlijk is eerlijk, eigenlijk wil ik nog helemaal niet aan een winterjas denken. Toch is dit wel hét moment om...

Sluiten