House of cards geïnspireerde outfits

De afgelopen weken kon je er bijna niet omheen: het nieuwe seizoen van House of cards! Veel collega’s en vrienden raakten er niet over uitgepraat en ook op social media leek iedereen in de ban van de populaire Amerikaanse serie. Zelf zat ik nog midden in Designated Survivor maar gezien we deze serie nu hebben uitgekeken wordt het misschien tijd om ook te starten met House of cards.

Outfit inspiratie: Claire Underwood

house of cards claireDe populaire serie blijkt je ook nog eens te voorzien van de nodige outfit inspiratie!  Hoe kleedt dit beruchte echtpaar zich voor de Washingtonse wandelgangen van de macht? Met welke accessoires weten zij vriend en vijand om hun vinger te winden? En hoe lopen ze er eigenlijk bij tijdens het sporten? De stylist van Zalon ging op zoek naar de mooiste vergelijkbare outfits.

Business Chic

Een pretty little black dress is sowieso een must voor in je garderobe. Voor verschillende gelegenheden is dit je beste vriendin en zo ook op kantoor. Deze business chic look wordt nog net even zakelijker door er een colbert op te dragen. Qua accessoires is een stijlvol horloge voldoende en met subtiele hakken wordt je outfit ook nog eens super vrouwelijk.

claire underwood

Wist je dat Kevin Spacey (Frank) per aflevering maar liefst 80.000 dollar meer dan Robin Wright (Claire) ontving? Dat schoot haar in het verkeerde keelgat. Netflix wist op de valreep de rel te sussen door beide acteurs 500.000 dollar per aflevering te beloven.

Gala outfit

Als First Lady heeft Clair regelmatig chique etentjes en feestjes. Ook daar komt ze altijd stijlvol voor de dag. Wat dacht je van deze gala outfit waarin ze een ivoor witte jurk combineert met nude kleurige pumps, een stijlvolle clutch en mooie ketting?

Sporty outfit

Om in die mooie jurk te blijven passen moet Claire natuurlijk wel fit blijven. Dit doet ze door regelmatig te gaan hardlopen. Stijlvol in een all black sporty outfit. Claire is hét bewijs dat je zelfs tijdens het sporten je stijl kunt behouden.

Outfit inspiratie: Frank Underwood

house of cards Ook mannen halen de nodige outfit inspiratie uit de serie. Frank Underwood ziet er altijd tip top uit en straalt met zijn outfits stijl en autoriteit uit. Deze genadeloze aartsdemocraat uit South Carolina (USA) laat geen enkel middel onbenut om zijn macht te laten gelden en als daar een krachtige outfit voor nodig is regelt hij dat.

 

 

Business look

Om een getailleerd, kwalitatief hoogwaardig pak kun je als politicus niet heen. Frank kiest regelmatig voor een navy blazer waaronder hij een no-nonsense wit overhemd en een gestreepte stropdas draagt. Navy blauw is geen toevallige keuze: het gerucht wil dat in 1960, John F. Kenndy zijn grijs-geklede tegenkandidaat Richard Nixon buitenspel wist te zetten met zijn perfect-zittende marineblauwe pak. Geen wonder dat tout-politiek Den Haag tegenwoordig een donkerblauw of zwart pak draagt, de mannen althans.

“Hunt or to be hunted.”

frank underwood

Campagne voeren in stijl

Frank wijst tijdens een rally in South Carolina moeiteloos lastige kiezers vragen van de hand in zijn signature bomberjack met daaronder een lichte chino. Deze look is een stuk meer casual dan het bovenstaande pak maar toch super stijlvol. Een mooie zonnebril maakt de outfit helemaal af.

frank underwood

Rondje hardlopen

Ook Frank moet af en toe zijn hoofd leegmaken en hoe kun je dit beter doen door een rondje te gaan hardlopen? Ook hij kiest voor een sportieve all black outfit van Nike en Under Armour.

frank underwood

Hoe Netflix jij?

Netflix is bij ons in de vriendenkring regelmatig onderwerp van gesprek. Altijd leuk om te horen welke series vrienden kijken. Mijn vriend en ik kijken eigenlijk altijd samen en heel af en toe heeft hij een serie ‘erbij’ die hij kijkt als ik er niet ben. Welke series kijk jij? Tips zijn natuurlijk altijd welkom! En kijk jij ook naar House of Cards? Is het een aanrader? Ik ben benieuwd! Laat het weten in een reactie.

Lees ook: de leukste romans op Netflix

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
festival laarsjes
8 X De mooiste festival laarsjes

Het festival seizoen is in volle gang! Op Insta Stories leek bijna iedereen op Amsterdam Open Air te zijn en...

Sluiten