DIY minimalistische houten kerstboom maken

De feestmaand december is begonnen! Dit is dé maand om je huis extra gezellig, warm en knus in te richten. Sfeervolle kaarsjes, feestelijke decoratie en natuurlijk een kerstboom. Wil je dit jaar iets anders dan een ‘standaard’ boom of heb je een plekje in huis over voor een extra kerstboom? Wat dacht je van zelf een houten kerstboom maken? Steek je handen uit je mouwen en ga aan de slag met deze super leuke DIY minimalistische houten kerstboom!

Oh dennenboom

Als ik aan kerst denk is het eerste wat me te binnenschiet het liedje ‘Oh dennenboom’. Bij kerst hoort voor mij standaard een boom. Vroeger was het bij ons thuis traditie om met z’n allen de boom op te tuigen en die traditie zet ik trouw voort in mijn eigen huis. M’n kerstboom ziet er wel ‘iets’ anders uit dan vroeger en omdat ik klein woon past de grootte van mijn boom zich daar ‘netjes’ bij aan. Toen ik deze DIY houten kerstboom maken zag was ik op slag verliefd: dit wordt dit jaar mijn kerstboom!

houten kerstboom diy

DIY houten kerstboomhouten kerstboom diy

Wat heb je nodig?

 • grote glazen fles (of vaas)
 • verf in de kleur die je mooi vindt (ideaal om restjes verf op te maken, koop een klein potje of vraag een proefmonster aan).
 • houten stokken: een lange stok die niet breder is dan de flesopening en een stok met een doorsnede van 12 mm. De lengte van de stokken is afhankelijk van de grootte van de houten kerstboom die je wilt maken.
 • elektrisch boor en een boortje van 12 mm
 • (figuur)zaag of een stanleymes
 • schuurpapier
 • potlood

Bekijk ook deze leuke alternatieve kerstboom ideeën! houten kerstboom maken

Hoe maak je de houten kerstboom?

 1. Maak de fles goed schoon en giet met een trechter de verf in de fles. Draai de fles voorzichtig rond zodat je de verf goed over de onderkant kunt verdelen. Herhaal dit een paar keer totdat de hele onderzijde bedekt is en laat de verf drogen.
 2. Markeer met een potlood op de houten stok waar je de takken wilt plaatsen. Begin in het midden en werk gelijkmatig naar boven.
 3. Boor voorzichtig gaten op de punten die je net gemarkeerd hebt en schuur de ruwe randjes glad.
 4. Zaag of snijd de houten stok met de breedte van 12 mm in verschillende lengtes en zaag er net zoveel als je net gaten geboord hebt. Duw de stokken door de gaten en schik ze van lang naar kort naar boven.
 5. Zet de houten kerstboom in de glazen vaas en je minimalistische houten kerstboom is klaar.

En waarom zou je het eigenlijk bij een kerstboom in huis houden? Deze houten kerstboom staat ook ontzettend leuk in bijvoorbeeld je hal, slaapkamer en in de keuken.houten kerstboom maken

Time to decorate

Zelf vind ik dit misschien wel het leukste gedeelte van deze DIY: het decoreren van de boom. Versier hem precies met de items die jij leuk vindt, van feestelijk met gekleurde ballen tot minimalistisch en basic in een Scandinavische sfeer. It’s up to you! Inspiratie nodig voor het decoreren van je houten kerstboom? Bekijk hier hoe we dat bij Follow Fashion deden!

Kerst interieur

Marlou nam vorige week een video op waarin ze liet zien hoe ze haar huis kerst-proof maakte. Bekijk ‘m hieronder en klik hier voor alle foto’s.

Hoe ziet jouw kerstboom er dit jaar uit?

Helaas maak je geen kans meer op de kerstboom van Gadero, maar we zijn wel benieuwd hoe jouw kerstboom eruit ziet. Tag @marlouvolkerink in je foto op Instagram! Hieronder alvast een paar kiekjes van haar boom.

https://www.instagram.com/p/BcJ129wlTI1/?taken-by=marlouvolkerink

https://www.instagram.com/p/BcPWbWSlFwK/?taken-by=marlouvolkerink

Ben je op zoek naar originele kerstcadeaus? Marlou heeft 9 x leuke kerstcadeaus voor onder de boom voor je verzameld.

Bron: fallfordiy

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
naamkaartjes
DIY naamkaartjes voor het (kerst)diner

Je kunt nog zo’n heerlijk diner voor je familie en vrienden maken, je kookkunsten komen pas echt tot z’n recht...

Sluiten