How to Wear: Birkenstocks

Het is misschien nog even wennen, maar het lijkt erop dat ze weer helemaal terug in beeld zijn: de Birkenstocks. De laatste dagen verschijnen de biosandalen als uit het niets op menig blog. De trend van comfort shoes is al langer aan de gang. Zag je de fashion bloggers eerder nog standaard op elegante hoge hakken, de laatste tijd werd er steeds vaker gekozen voor de sportieve sneaker om een outfit mee af te maken. En nu lijkt de beurt dus aan de comfortabele sandaal. Een trend die niet uit de lucht komt vallen, maar die in september vorig jaar al werd aangekondigd tijdens de fashionshow van modehuis Céline.

De sandalen met bont, ook wel ‘Furkenstocks’ genoemd, riepen in eerste instantie vooral gemengde reacties op. De lompe sandaal staat in groot contrast met de anders zo stijlvolle en elegante ontwerpen van Phoebe Philo. Wellicht is het juist dat contrast wat het bijzonder maakt en er voor zorgt dat modeliefhebbers de trend nu omarmen, zij het in een gematigder vorm. Twijfel jij over hoe je de Birkenstocks fashionable kunt combineren? Deze bloggers doen het je voor.

How to wear: Birkenstocks

Een succesformule, rechtstreeks geïnspireerd op de voorjaarscollectie van Céline, is de Birkenstock sandalen te combineren met zwart en wit. Draag ze onder een wijde zwarte broek voor die nonchalante uitstraling. Minimalistisch, chic en een tikkeltje sporty.

Behalve met zwart en wit staan de Birkenstocks ook mooi bij natuurtinten. Om de bio-look te vermijden, combineer je de sandalen met luxere kledingstukken. Kies bijvoorbeeld voor een pakbroek in een soepele stof. Zorg voor minstens één vrouwelijk item om je outfit in balans te houden.

Dat de Birkenstock ook girly gedragen kan worden, bewijzen deze bloggers. Ze doen het prima als eyecatcher onder een zomers jurkje.  Het voordeel is dat grove sandalen ervoor zorgen dat je benen slanker lijken, dus dat is mooi meegenomen.

Ben je al overtuigd? Jouw paar Birkenstocks bestel je eenvoudig online, bijvoorbeeld bij Zalando. De sandalen vallen groot uit, dus het advies is om een maat kleiner te kiezen dan normaal.

 

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
Outfit: Kant en denim

Bij deze outfit heb ik ervoor gekozen om de twee stoffen denim en kant met elkaar te combineren. Ik vind...

Sluiten