How to wear pailletten als daywear

Pailletten zijn fantastisch voor een feestje. Met glimmende sequins heb je een instant party outfit in handen en ze brengen je direct in een feestelijke stemming. Maar wist je dat je pailletten ook prima overdag kan dragen? Je moet het wel durven en er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Maar als je het goed aanpakt, shine jij ook overdag zonder er uit te zien alsof je je party outfit van de avond ervoor nog aan hebt. Wij vertellen je hoe je pailletten het best overdag kan dragen.

pailletten-daywear-2

Houd de rest van je outfit simpel

Wanneer je pailletten overdag wil dragen, is het heel belangrijk om de rest van je outfit rustig en basic te houden. Ga bijvoorbeeld niet helemaal los met kleuren, maar kleed de rest van je outfit aan met zwarte, witte en grijze stukken. Je kunt deze op verschillende manieren combineren met je pailletten kledingstuk. Hier volgen een aantal suggesties.

  • Draag een paillettenjurkje met een zwarte, wat dikkere maillot, platte zwarte schoentjes en een basic zwarte blazer. Zo heb je eigenlijk een hele simpele outfit en kleed je de pailletten op een juiste manier af.
  • Dat kan ook met een rokje bezaaid met pailletten. Draag hier een wat lossere trui in zwart, wit of grijs op en een paar lage gympen.
  • Een broek met pailletten kun je mixen met een klassieke witte blouse, een blazer in zwart of wit en paar basic pumps.
  • Een sequin jasje kun je op een rustige manier dragen door deze te combineren met een zwarte skinny jeans en een grijs of wit (geprint) shirt.

pailletten-daywear-1

Kies voor één pailletten item

Om niet als een kermisattractie voor de dag te komen, is het dragen van maximaal 1 sequin item in je outfit toegestaan. Dit is per definitie dé manier om pailletten overdag te dragen.

Rustig aan met make up

Dit sluit aan bij de kermisattractie-tip van hiervoor. Je pailletten kledingstuk is de sprankelende ster van je outfit en vraagt hoe dan ook veel aandacht. Het is daarom erg belangrijk om je make-up zo basic mogelijk te houden.

Een beetje oversized: de beste paillet voor overdag

Nauwsluitende items met pailletten zoals bodycon jurkjes en strakke rokjes kun je beter bewaren voor een feestje. Wanneer je pailletten overdag wilt dragen, kun je het beste kiezen voor een sequin kledingstuk dat iets losser zit, dit heeft een meer casual feel. Kijk maar eens naar de afbeeldingen in dit artikel, hierin zie je dat vrijwel alle dames een wat losser pailletten item dragen.

pailletten-daywear-3

It’s all about the mindset

Het allerbelangrijkste bij eigenlijk alles dat je draagt, is dat je je lekker voelt in hetgeen dat je aanhebt. Alles staat goed wanneer je het draagt met een goede dosis zelfvertrouwen. Vind je een kledingstuk volledig bezaaid met pailletten iets te veel van het goede? Een item met details van pailletten kan natuurlijk ook om het rustig mee op te bouwen.

 

Shop jouw favoriete pailletten items direct via onderstaande shoplet of klik hier voor onze webshop.

Loading Senanga Shoplet…

Lees ook: Monday moodboard: party look

 

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
ydence jas
Outfit Marlou: Grey Zebra Coat

Wie zegt dat zebra altijd zwart wit moet zijn? Deze zebra coat vond ik tijdens een dagje shoppen in Den Bosch....

Sluiten