Creëer je ideale eetkamer in 3 stappen

Wat een van de belangrijkste ruimtes in mijn huis is? De eetkamer! Ik begin er mijn dag met een snel ontbijtje en een kop koffie en in het weekend breid ik dit uit met vers fruit en een paar heerlijke croissants. Als je er voor zorgt dat je dit in een kamer doet waar je blij en ontspannen van wordt, zet je meteen de juiste toon voor de rest van de dag. Iets met ‘begin de dag met een lach’ en ‘een goed begin is het halve werk’… Hoe pak je het aan? Zo creëer je je ideale eetkamer in 3 eenvoudige stappen.

Mijn lievelingsplek in huis

Belangrijke gesprekken voer ik het vaakst aan de eetkamertafel en ook als ik nog wat voor mijn werk moet doen, zit ik in mijn eetkamer. ‘s Avonds sta ik er regelmatig uitgebreid te koken en als vriendinnen gezellig komen borrelen, gebeurt dit ook in de eetkamer. Kortom, het is een een ruimte waar echt wordt geleefd en daar mag je dus best wat aandacht aan besteden. Maar hoe creëer je je ideale eetkamer waar jij blij en ontspannen van wordt? Ik vertel het je graag!

eetkamerstoelen zuiver

Creëer je ideale eetkamer in 3 stappen

1. Wat is het doel van je eetkamer?

De eerste stap naar je ideale eetkamer is het bepalen wat het doel van deze ruimte is. Voor mij is dit de plek waar hét gebeurt (van uitgebreid koken tot uren natafelen), maar misschien is dit voor jou alleen een ruimte waar je kookt en breng je het grootste gedeelte van de dag in de woonkamer door. Wat het doel ook is, het is wel belangrijk om dit voordat je je eetkamer gaat inrichten te bedenken. Het bepaalt namelijk voor een groot deel al wat er in de ruimte komt te staan.

2. Kies je stijl

Je stijl bepalen kan een best lastig zijn. Vaak vind je meerdere stijlen mooi, maar springt een stijl er het meeste uit. Houd die laatste stijl vast als leidraad en gebruik deze als basis om je eetkamer in te richten. Eventueel kun je accessoires van andere stijlen toevoegen voor een speels resultaat (of als je niet een stijl kunt kiezen #guilty).

eetkamerstoel zuiver

3. Het inrichting van je eetkamer

Stap 3 vind ik het leukste van het stappenplan: het inrichten van de eetkamer. Is jouw eetkamer dé plek waar je veel tijd doorbrengt? ‘Leef’ je dan vooral uit op een mooie grote eetkamertafel en eetkamer stoelen kopen in je favoriete stijl. Vervolgens pas je de accessoires hier op aan om zo de sfeer te creëren waar jij je fijn bij voelt. Zelf vind ik het heel gezellig om in mijn eetkamer een mooie vaas met verse bloemen op tafel te hebben staan. Veder vul in het aan met een paar groene accenten in de vorm van bijvoorbeeld planten. Wil je je eetkamer licht en ruimtelijk houden? Gebruik dan lichte kleuren en kies een paar accessoires (less is more) die je mooi vindt.

Speelt de eetkamer geen grote rol in jouw dagelijkse leven, richt je eetkamer dan simpel en eenvoudig en leg de focus op een andere kamer in je huis.

hortensia

Of je nu een grote of een kleine keuken hebt, niks is meer frustrerend dan dat het er onoverzichtelijk is. Maar weet je wat het leuke is? Hier kun je heel makkelijk iets aan doen: 5 x handige lifehacks voor in je keuken!

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
winterjassen 2019
3 X De winterjas van 2019

Heb je een nieuwe winterjas nodig? Met de dalende temperaturen is dit wel een goed moment om een fijne warme...

Sluiten