Waarom we iedere dag chocolade moeten eten

Wetenschappers zijn er maar druk mee. Het ene na het andere onderzoek wordt gestart of voltooid. Niet allemaal even boeiend, maar soms zit er eentje tussen waar we direct mee weg lopen. Gewoon omdat de uitslag ons wel heel erg goed uitkomt. Dat is bij dit onderzoek naar chocolade zéker het geval en wij danken de wetenschap vanuit de grond van ons gezonde hart.

Een gezond bestaan

Waarom vraag je je nu hoogstwaarschijnlijk al. Wetenschappers hebben aangetoond dat het eten van 100 mg chocolade per dag zorgt voor het hebben van minder leverenzymen EN een lagere insulineresistentie. Deze twee zorgen er samen voor dat de kans op hart- en vaatziekten een stuk lager is. Alsof dat nog niet genoeg is kwamen ze met nog een fijne conclusie.

gezonde snack

Een gelukkig bestaan

De chocolade-eters uit de testgroep, die overigens bestond uit meer dan 1000 volwassenen tussen de 18 en 69 jaar oud, leidden bijna allemaal een behoorlijk succesvol bestaan. Deze mensen waren welvarend en actief met een hoge opleiding en weinig gezondheidsproblemen.

Nou, dat zijn nog eens onderzoeken waar wij blij van worden. Lekker doorgaan met chocolade eten dus! Al moeten we wel beloven dat we het met mate doen, want je weet he, overal waar je te voor zet…

Nog op zoek naar lekkere, gezonde tussendoortjes om mee te nemen? Je vindt ze hier!

  • Er zit nogal wat verschil in welke chocolade er wordt aanbevolen. Melk chocolade en witte chocolade zijn niet echt gezond voor je. Zeker de witte variant is ronduit slecht om elke dag te eten. De chocolade waar het in dit onderzoek over gaat is de zogenaamde Raw chocolade. Echte pure chocolade. Als vuistregel kun je hanteren, hoe puurder de chocolade, hoe minder slecht voor je.

Reageren

Your email address will not be published.