4 X De leukste Ikea hacks

Ikea is bij iedereen wel bekend en waarschijnlijk hebben jullie vast wel eens gehoord van de ‘Ikea hacks’. Dit houdt in dat mensen simpele Ikea meubelen of accessoires omtoveren tot iets unieks. Nadat mensen het veranderd hebben, zie je bijna niet meer dat het van Ikea komt. Ik ben echt gek op het aanpassen van meubels naar je eigen smaak en heb het zelf al regelmatig gedaan met oude meubels uit de kringloopwinkel. Maar ik heb natuurlijk ook redelijk veel van Ikea in huis staan (wie niet?) en dit vind ik soms wat saai dus ik ben wat aan het rondstruinen geweest op het internet en ben echt de leukste Ikea hacks tegengekomen! Ik heb er hier wat voor je op een rijtje gezet. Zien jullie direct om welke meubelen van Ikea het gaat?

1. Vittsjö kast

Ikea hacks

Bij deze stellingkast is er spray gebruikt om de kast goud te maken. Op deze simpele manier krijgt de kast een luxe uitstraling! Mocht goud niet je ding zijn, dan is dat geen probleem. Je kunt hiervoor alle kleuren gebruik die je jij leuk vindt. Je kunt dit trouwens ook doen met de andere producten uit de Vittsjo lijn, zoals de salontafel of laptophouder.

2. Hemnes nachtkastje

ikea hacks

Deze hack heb ik zelf al uitgevoerd! Ik had namelijk hetzelfde nachtkastje in het rood, maar ik vond deze niet mooi meer. Ik heb het bovenste deel van het kastje in een koraalkleur geverfd en de poten wit. Hij lijkt dus veel op de foto hierboven en ik krijg er heel veel complimenten over.

3. Billy boekenkast

ikea hacks

De Billy boekenkast is natuurlijk een echte klassieker van de Ikea. Hiermee kun je ook van alles doen. Ik kwam bovenstaande hack tegen en vond deze wel echt geniaal. Hier gaat natuurlijk wel wat meer tijd in zitten dan gewoon wat overspuiten, maar dat mag de pret niet drukken. Kijk hier om te zien hoe dit kastje gemaakt is.

4. Lack tafel

Lack

Het Lack tafeltje behoeft denk ik ook geen verdere uitleg. Hier kun je ook van alles mee doen. Je kunt de bovenkant beplakken of er gouden hoekjes omheen doen, zodat de tafel ineens een luxere uitstraling krijgt. Kijk hier voor nog meer ideeën met het Lack tafeltje.

Zijn jullie in de stemming gekomen om te gaan klussen? Ga dan ook aan de slag met deze leuke fotolijst.

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
De grootste afknappers bij vrouwen

We hebben er weer eentje voor je in het kader 'oef'. Aangezien mannen en vrouwen van verschillende planeten komen, leidt dit...

Sluiten