Wooninspiratie: Nachtkastjes

Je bed is natuurlijk één van de belangrijkste dingen in de slaapkamer, want je moet natuurlijk goed kunnen slapen. Maar… ook een leuk nachtkastje is belangrijk. Want waar zet jij anders je wekker neer of leg je je boek op? Of altijd maar te grabbelen naast je bed is natuurlijk niet praktisch en niet echt leuk. Naast dat een nachtkastje handig is, omdat je er je wekker, een lamp en eventueel andere dingen op kunt zetten, is het natuurlijk ook wat mooier om te zien! En tegenwoordig zijn er zoveel leuke nachtkastjes te vinden. En eigenlijk hoef je niet eens te kiezen voor een ‘officieel’ nachtkastje, maar kun je ook gewoon voor een ander leuk tafeltje of iets dergelijks kiezen! Een andere mogelijkheid om zelf aan de slag te gaan en je nachtkastje in elkaar te DIY’en. Dan kun je er je persoonlijke touch aan geven.

De keuze is reuze

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om het nachtkastje te laten matchen met de rest van je slaapkamer, maar je kunt juist ook kiezen voor een groot contrast. Dit zorgt gelijk voor een andere dynamiek. Ook kun je voor een heel andere vorm kiezen die contrasteert met de rest van de meubels in je slaapkamer. Wil je toch alles laten matchen, zorg dan dat je wel echt dezelfde kleur gebruikt als de rest van de meubels.

Naast tafeltjes en stoelen die je kunt gebruiken als nachtkastje, kun je ook kiezen om paletten te gebruiken. Deze zijn nog altijd immens populair en zorgt voor een stoere uitstraling. Wat ook tof is, is een trapje/ladder te gebruiken als nachtkastje.

Kortom, je kunt dit geheel naar eigen smaak inrichten. Om jullie wat inspiratie te geven, heb ik wat mooie beelden verzameld. Hopelijk heb jij zo een idee wat je graag wil in jouw slaapkamer!

nachtkastje

Ben jij meer geïnteresseerd in hoe jij een goede nachtrust krijgt? Kijk dan hier.

Reageren

Your email address will not be published.