Leuke en praktische inspiratie voor je keuken

Regelmatig inspireren we je hoe je je woonkamer, badkamer, slaapkamer en je tuin kunt inrichten. Maar volgens mij vergeten we een van de, naar mijn idee, fijnste ruimtes in huis: de keuken. Dus daarom: leuke en praktische inspiratie voor je keuken!

Keuken make-over

Mijn keuken moet eigenlijk hoognodig vervangen worden. Op Pinterest heb ik daarom al een speciaal bord aangemaakt en daar pin ik alle foto’s op die ik mooi vind. Ik zie hier nu al een soort van rode draad in: basic, wit, strak én een gietvloer. Ja je leest het goed, een gietvloer. Een gietvloer, of Epoxyvloer, staat namelijk niet alleen heel strak, het is ook ontzettend praktisch in de keuken. Ik ken mezelf, ik laat regelmatig iets uit mijn handen vallen. Met een gietvloer hoef ik alleen maar een natte doek te pakken en het is bye bye viezigheid.

keuken inspiratie
keuken inspiratie

De grote make-over van mijn keuken staat al op de planning voor volgend jaar. Tot het grote moment daar is heb ik mijn keuken een kleine make-over gegeven. Met een paar aanpassingen kun je heel eenvoudig toch veel sfeer en gezelligheid in je keuken halen. Door die kleine make-over vind ik het weer heerlijk om uitgebreid te koken. Je moet toch toegeven, koken (en tafelen) is nu eenmaal veel leuker in een fijne ruimte.

keuken inspiratie
keuken make over

Leuke & praktische inspiratie voor in je keuken

 • Opgeruimd staat netjes
  Deze praktische tip is eigenlijk te simpel voor woorden, maar o zo effectief. Een opgeruimd aanrecht doet wonderen! Het zorgt voor een relaxte sfeer en dat is wel zo fijn als je staat te koken. Nu je toch aan het opruimen bent, misschien is het tijd om je keukenkastjes ook weer eens op te ruimen?
 • Zorg voor voldoende licht
  Licht creëert ruimte, het staat fris en het zorgt voor een fijne sfeer. Zorg er dus voor dat je voldoende licht in je keuken hebt.
 • Haal de natuur in je keuken
  Waarom zou je de urban jungle trend ook niet in je keuken doorvoeren? Groene planten en kruiden geven je keuken een frisse look en brengen tegelijkertijd veel sfeer met zich mee.
 • Goede apparatuur
  Niks is irritanter dan koken zonder goed (en werkend) apparatuur. Of dit nou een oven, een koelkast, scherpe messen of een keukenmachine is. Zorg dat alle spullen die je nodig hebt in je keuken aanwezig zijn. En dat ze goed werken, ook niet geheel onbelangrijk.
 • Kies een paar leuke accessoires
  Accessoires zijn ideaal om op een eenvoudige manier meer sfeer in je keuken te brengen. Maar overdrijf het niet, anders oogt het vrij snel rommeling en dat zou zonde zijn nu je alles net hebt opgeruimd.
keukenverbouwing
keuken inspiratie

Is je tuin nog niet herfst proof? Laat je inspireren: Leuke tuininspiratie voor het najaar!

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
herfst proof
6 tips om je huis knus en herfst proof te maken

Of je het nu leuk vind of niet, de zomer heeft plaatsgemaakt voor de herfst. Maar we blijven positief: een...

Sluiten