Interieur inspiratie: Herfst in huis halen

Onlangs liet Anouk al weten dol te zijn op de herfst, mede door de mooie kleuren van de bladeren en de gezellige sfeer. Ondanks dat ik niet zo’n fan ben van deze tijd van het jaar, eigenlijk vooral door de kou, vind ik de sfeer in huis altijd erg fijn! De warmte die op dat moment mist van de zomerse zon, maken we dan gewoon door de kaarsjes aan te steken en dekentjes om te slaan.

Om de optimale herfstsfeer in huis te halen zal je je interieur misschien wat moeten veranderen, daarom heb ik een aantal herfsttrends en inspiratiebeelden voor je verzameld!

Herfsttrends

Dit jaar is vooral het gebruik van natuurlijke materialen en kleuren populair. Denk hierbij aan hout, metaal, koper, brons, goud en kurk. Deze materialen creëren rust en warmte. En laten dat net de twee dingen zijn waar we in de herfst zo’n behoefte aan hebben! Veel mensen denken bij warme kleuren aan rood en oranje, maar grijs, bruin, taupe en wolwit zijn ook echt warme kleuren. Maar ook kleuren als donkergroen en okergeel zijn dit seizoen veel te zien.

Bij sfeervolle en warme materialen kun je denken aan wol, vilt, schapenvachtjes of een geitenvacht. Een wit kussen van schapenvacht op je bank geeft gelijk een warm gevoel. En dat is wat ik ook zo leuk vind aan interieur; je kunt vaak door enkele kleine veranderingen al een hele andere look and feel creëren. Kussentjes zijn ideaal, deze kun je ieder seizoen gemakkelijk verwisselen. Investeer dus in goede en mooie meubelen, zodat je wat vaker kunt wisselen met je accessoires.

Inspiratiebeelden

De onderstaande inspiratiecollage geeft een indruk van de optimale herfstsfeer in huis:

moodboard-herfst-2

Benieuwd hoe het nu met Marlou gaat? Hier lees je haar persoonlijke update!

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
MARLOU VOLKERINK
Hoe gaat het nu met mij?

Tijd voor een persoonlijke update! De afgelopen maanden is er best wat veranderd in mijn leven. Een jaar geleden stopte...

Sluiten