Interieur inspiratie – Binnenkijken bij: Marlou

Het moest er eens van komen: een binnenkijker op Follow Fashion! En wel in mijn eigen stulpje. Collega’s vroegen er wel eens naar maar het voelde toch erg persoonlijk om foto’s van mijn huis te delen. Maar gezien de woning deze week op Funda komt te staan heb ik toch besloten om er een blogpost aan te wijden. Samen met mijn lieve vriend heb ik deze starterswoning in Groningen vijf jaar geleden gekocht. Klein maar fijn! Wat hebben we hier met veel plezier gewoond.. En wat een leuke buurt en fijne buurtjes hebben we. Ik kan lopend naar kantoor en we hebben een heerlijke zonnige tuin, wat wil je nog meer? Nou, een extra kamer! Deze hebben wij opgeofferd voor een inloopkast wat natuurlijk ook absoluut onmisbaar is voor ons. Ik heb ook nooit spijt gehad van het feit dat wij deze keuze hebben gemaakt maar op een gegeven moment mis je toch wel wat extra ruimte en wordt de starterswoning waar je ooit verliefd op werd te klein. En dat is nu het geval. Om misverstanden direct uit de wereld te helpen; nee, we zijn niet bezig met gezinsuitbreiding. Maar gezien de rente momenteel historisch laag is en wij het gevoel hebben dat we toe zijn aan een ‘meer volwassen’ woning hebben we een jaar geleden de jacht geopend. Mijn vriend was er al wat langer mee bezig dan ik maar de afgelopen maanden had ik ook de smaak flink te pakken. We hebben al verschillende huizen bezichtigd en meerdere malen naast het net gevist. De markt waarin wij zochten is momenteel zo hysterisch.. Er worden kijkdagen georganiseerd vanwege het grote animo en dan moet je de volgende dag voor 12:00 uur een bod uitbrengen. Minder dan de vraagprijs hoef je niet te proberen. Het is in hartje Groningen anno nu heel normaal dat eengezinswoningen boven de vraagprijs weg gaan.

Een paar weken geleden was het zover: ik ontving een mail van vriendlief met een link naar Funda. Of dit niet iets voor ons was. WOW! Ik was op slag verliefd. Wat een mooi huis, wat een ruimte, wat een tuin en.. vrijstaand! Het enige wat me wat tegensprak was het feit dat deze woning net buiten de stad ligt, op 20 minuutjes fietsen in het dorpje Engelbert. We planden een bezichtiging in en eigenlijk was de twijfel over de afstand direct weg. Ik werk tenslotte in de stad dus ben er elke dag en wat is nou 6,5 km. Bovendien is dit huis groot genoeg voor een extra logeerkamer dus vrienden die in het weekend langskomen kunnen gezellig blijven slapen. Ok, de keuze was dus gemaakt. We doen het!

Afscheid nemen van ons huis

En toen ging het heel snel. De aanvaarding is half oktober en we moeten ons eigen huis nog verkopen. Gezien dit een hele courante woning is hebben we geen angst dat het niet snel verkocht is dus dat scheelt. Maar we gaan bijna op vakantie en daarvoor moet hij toch wel op Funda. Afgelopen weekend hebben we een hele kluslijst afgewerkt omdat we wilden dat ons huis er tip top uit zou komen te zien voor de verkoop. Halletjes opnieuw in de verf, kitranden vervangen, gevel achter een nieuw kleurtje..En zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik zag ontzettend op tegen dit weekend want het was zonnig en ik had weinig zin om het hele weekend binnen te klussen in een huis waar ik straks niet eens meer in woon. Maar ik begreep ook dat het belangrijk was voor de verkoop dus samen met mijn vriend heb ik het hele weekend geknald en het resultaat mag er wezen. Alles ziet er weer strak uit en gisteravond heb ik foto’s gemaakt voor de verkoop. Kijk mee naar mijn huidige stulpje en voor het nieuwe huis moeten jullie nog even geduld hebben.. ;)

Heesterpoort-1c

Dit meubel voor de kapstok maakte mijn vriend zelf van steigerhout

Heesterpoort-1a

Ik ben gek op quote posters! Deze shop je hier.

Heesterpoort-12

Om het geheel niet té wit te maken hebben we een plaat achter de bank gemaakt met hierop een behangetje met steigerhout look van VT Wonen

Heesterpoort-34

De kroonluchter vond ik vijf jaar geleden helemaal te gek. Inmiddels ben ik er zó klaar mee, deze krijgt dus een rode sticker en gaat niet mee;) De tafel daarentegen is absoluut een blijvertje! 

Heesterpoort-31

Heesterpoort-36

Heesterpoort-30Heesterpoort-26 Heesterpoort-29

Heesterpoort-13 Heesterpoort-16

Heesterpoort-25

Heesterpoort-21

Mijn vriend maakte het headboard en de nachtkasjes zelf van steigerhout. Klik hier voor de DIY

Ik kan niet wachten om een compleet nieuw huis in te gaan richten, zo leuk! Ik ben al begonnen met interieur inspiratie pinnen op Pinterest. In het nieuwe huis gaan we waarschijnlijk vooral voor grijs, wit en houttinten. De eettafel en ons bed gaan mee maar de rest mag wat ons betreft over genomen, mocht de nieuwe koper interesse hebben.

Mocht jij nou enthousiast zijn geworden over ons huisje aan de Heesterpoort 7 dan kun je natuurlijk altijd contact opnemen via marlou@followfashion.nl of even wachten tot hij op Funda staat;)

Meer interieur inspiratie op doen? Klik hier

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
slicked back hair
How to: slicked back hair

Haar kan eigenwijs zijn. Heel eigenwijs. Je lakt je soms helemaal gek om je coupe maar een beetje in model...

Sluiten