Interieur Inspiratie: Tolix stoel

Vorige week schreef Lisanne al een artikel over de transparante stoel, een echte musthave in een klein huis. Vandaag heb ik mij laten inspireren door de stoel die wel erg vaak langs kwam op mijn Pinterest bord. Ik vond het hoog tijd voor een Interieur Inspiratie post over deze, door velen, geliefde stoel. In 1934 werd de zogenoemde Tolix stoel geboren. De Tolix is ontworpen door Xavier Pauchard, die metaalbewerker was. De robuuste stoel zie ik in veel verschillende interieurs langskomen; hij is dus lekker veelzijdig! Dat is altijd fijn. Als je je huidige interieur helemaal zat bent, hoef je dus niet compleet andere meubels te kopen. Laten we snel kijken naar mijn nieuwe favoriete stoel!

Wit is natuurlijk altijd goed. Op Pinterest wordt de witte Tolix vaak gecombineerd met een andere kleur stoel voor een speelse touch. Ik moet zeggen dat ik de hoge barkrukken ook wel heel gaaf vind! Maar ook de metalen Tolix stoel vind ik een groot succes en die is ook zeer geliefd bij interieurliefhebbers.

tolix stoel

Maar ook in kleur is het wat mij betreft een echte topper! Deze gekleurde stoelen zorgen voor een instant zomergevoel in een interieur. Maak het niet te bont, de stoelen zelf zijn al een eyecatcher, zorg daarom dat de rest van het interieur rustig is. Ben je zat van het kleurtje geworden? Je kunt ‘m zo overspuiten naar een andere kleur, bijvoorbeeld de trendkleur van dit jaar: marsala. Dan heb je meteen een andere look ‘n feel in je kamer.

tolix stoel

De donkere Tolix stoelen zijn vooral populair in de cafés, zoals je hieronder kunt zien. Mij maak je wel blij met zo’n interieur bij een cafeetje. De robuuste stoelen passen goed bij het industriële sfeertje dat je de laatste tijd vaak ziet bij eettentjes.

tolix stoel

Wat vind jij van  de Tolix stoel? Is het een blijvertje of sla jij liever deze trend over?

Bekijk hier nog meer Interieur Inspiratie.

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
tangerine
Trendkleur gespot: tangerine

Elk seizoen kan natuurlijk niet zonder zijn trendkleuren. Dit seizoen is een van deze kleuren tangerine. Tangerine is een gevalletje:...

Sluiten