Interieurtrend 2015: Botanische print

Dat ik gek ben op clean en witte interieurs  is inmiddels geen geheim meer. Maar mijn oog is momenteel gevallen op een trend die steeds vaker voorbij komt schieten op mijn Pinterest. Hier en daar een plantje, waarschijnlijk heb ook jij dat in je huis. Of dat nou een cactus is of een kersvers bosje bloemen van de markt, die op je tafel schittert. Maar bij deze interieurtrend gaan ze een stapje verder. Ik heb het over een botanisch interieur.

In een botanisch interieur zie je veel bladeren en bloemen, in print-vorm op kussens en posters maar ook tastbare bladeren en bloemen. Het niet blijft niet alleen bij bladeren en bloemen, ook insecten en groene planten komen voorbij. De cactus, die je nu ook veel ziet, past ook prima in een interieur zoals deze. Wat mij opvalt is dat varens een belangrijke rol spelen in deze trend. Je ziet ze vaak achter een grote grasplaat, maar je kunt ze ook samen met andere bladeren ophangen aan touw door middel van een knijper. Erg leuk, naar mijn mening, en weer eens wat anders dan anders. Het is alleen wel lastig om ze zonder water nog enigszins mooi te houden, maar dat zijn latere zorgen.

Zoals ik al eerder zei, word ik wel blij van deze trend. Het groen aan de muur, op de grond en op het plafond is lekker fris en zorgt voor een instant lentegevoel. Daarnaast kan je deze trend zo budget maken als je zelf wilt. Ga eens een dagje naar het park of gewoon de tuin in om mooie bladeren te verzamelen. Binnen no-time heb jij een groen huis! In het moodboard hieronder staan nog veel meer groene huizen:

botanisch interieur

Laat jij deze trend liever aan je voorbij gaan of ben je al onderweg naar je tuin om groen te verzamelen? Laat het hieronder in de reacties weten!

Lees ook Interieur Inspiratie: Pastel.

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
shirt dress
Trend gespot: Shirt dress

Waar mensen vroeger dachten dat je onverzorgd was als je een shirt dress aanhad, is het in 2015 een heuse...

Sluiten