5 X De beste interieurtips

Het is je misschien al een beetje opgevallen, maar wij zijn echt fan van interieur inspiratie. Nu is het heerlijk om door mooie foto’s geïnspireerd te raken, maar soms is het een tikkeltje onrealistisch om zo exact je eigen huis in te richten. Daarom hebben wij 5 leuke en makkelijke interieurtips voor je, die je kunt gebruiken tijdens het stylen van je eigen huis.

5 X De beste interieurtips

1. Eenheid in huis

Dit zie je vaak terug in de interieur inspiratie foto’s: alle kleuren, meubels en accessoires in huis passen bij elkaar. Deze tip kun je geheel naar eigen wens gebruiken natuurlijk, iedereen vindt weer andere accessoires leuk en wil zijn meubels in een bepaalde stijl hebben. Hou het geheel wel rustig door basiskleuren op je muur te gebruiken en sla niet door in het aantal accessoires. Pas het eventueel aan op het seizoen zodat je huis ook seasonproof is.rotan interieur

2. Haal lampen in huis

Wil je meer sfeer in je huis creëren? Lampen zijn perfecte sfeermakers in huis! Vervang al je ‘saaie’ lampen en hang bijvoorbeeld in plaats van een plafondlamp een mooi vormgegeven koperen draadlamp of een stoere houten balklamp op. Kies wat past bij jouw interieur zodat je wel de eenheid in je huis bewaard.

houten balklamp

3. Druk meubels niet tegen de muur

Wanneer je bezig bent om je bank, stoelen en tafels een plekje te geven, zorg er dan voor dat ze nooit helemaal tegen de muur aan staan. Zelfs een paar centimeter van de muur af doet al heel veel voor de ruimte!

4. Zorg voor voldoende licht

Ben je gezegend met een paar grote ramen en heb je hierdoor al genoeg lichtinval? Lucky you! Heb je dit niet, voeg een paar extra lampen toe aan je interieur. Wat je stijl ook is, wat zijn nu helemaal weg van de industriële lampen, de keuze aan lampen is enorm. En dan nog een tip: hang spiegels op om zo het licht te kunnen weerkaatsen in huis. Het zorgt voor een aangenaam gevoel en genoeg (dag)licht doet iedereen goed.

industriele lampen eetkamer

Photo: Hans Mossel

5. Eén eyecatcher

Kies een item uit dat je tot eyecatcher bestempelt om ambiance te krijgen. Ga bijvoorbeeld voor een mooi schilderij of behang een wand met een opvallend behang dat de aandacht trekt. You decide!vintage platenspeler
vintage kinderstoel
Kan je tuin een frisse make-over gebruiken? Dan word je vast helemaal enthousiast van deze blog met leuke tuininspiratie!

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
mee in je koffer
Dit moet er sowieso mee in je koffer

Hooray, het vakantiegeld is binnen! Althans, als je geen eigen ondernemer bent zoals ik ;-) Heb jij al een vakantie...

Sluiten