Is bier gezond?

Bier voor mannen? Ben jij gek! Het lijkt heel vanzelfsprekend dat bier voor mannen is en wijn voor vrouwen, maar waarom eigenlijk? Bier is een prima drankje en komt tegenwoordig ook in lekkere frisse en fruitige smaken. Bier is ook een prima drankje voor meiden! Wist jij dat bier – en nee, niet alleen op sociaal gebied– een hele hoop voordelen heeft?

Bier heeft een hoop beauty- en gezondheidsvoordelen. Ja, echt! Je zou het niet denken wanneer je met een bonkend hoofd wakker wordt en jezelf afvraagt waarom je toch nog die extra biertjes hebt aangenomen, maar bedenk je de volgende keer in de kroeg maar dat dat extra biertje wel degelijk voor een meer stralende huid en wat extra vitamines in je lichaam zorgt.

Is bier gezond? Wij leggen alle voordelen graag even uit:

Stralende huid

Niet voor niets schieten zogenaamde beer spa’s als paddestoelen uit de grond tegenwoordig! Bier is zo goed voor je huid, omdat bier de kracht en impact van vitamine E versterkt. Vitamine E is weer een belangrijk anti-oxidant voor je lichaam, en gaat het verouderingseffect van je huid tegen. Maar dat is niet alles, bier schijnt ook een wondermiddeltje tegen acne te zijn. Mooi meegenomen!

Glanzend haar

Kom maar door met dat biermaskertje! Bier geeft je namelijk een volle en glanzende coupe, het voedt je haar en maakt het zachter en gist zorgt ervoor dat je haarpunten sterker worden, waardoor het meer volume heeft. Een keertje je haar met een blikje bier wassen is dus echt zo gek nog niet! Je wilt naderhand niet dat mensen denken dat je alcoholgebruik echt uit de hand gelopen is, dus naderhand even spoelen met wat fris ruikende shampoo is wel aan te raden.

is bier gezond

Detoxdrankje

Naast dat bier goed is voor huid en haar, heeft het ook nog eens een positief effect op je binnenkantje! Bier zit vol oplosbare vezels die zorgen voor een goede darmfunctie en helpen cholesterol en suiker op te nemen.

Andere gezondheidsvoordelen

En zo zijn er nog een aantal voordelen op healthgebied. Zo houdt bier je botten sterk! Zonder te veel uit te wijken naar moeilijke benamingen is het stofje silicium verantwoordelijk voor dit positieve effect op je botten. Daarnaast is bier een bron van vitamine B. Dit zul je nooit op het etiket van het flesje terugvinden, want dat schijnt dus verboden te zijn bij alcoholische drankjes. Maar het zit er dus wel degelijk in! En last but not least: bij matig(!) gebruik vermindert het ook nog eens de kans op hart- en vaatziekten.

Maar ladies, we weten natuurlijk allemaal dat alcohol over het algemeen genomen niet zo heel erg goed voor ons is. Ren nu niet meteen naar de supermarkt om vervolgens een halve krat bier weg te werken onder het nom van “goede healthvoornemens”, maar een af en toe een biertje met uitgaan moet dus prima kunnen!

Van te veel bier krijg je helaas een (bier)buikje. Hier geven we je tips hoe je dit buikvet verliest.

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
Kantoordagen in de zomer: wat trek je aan?

Voor mij is dit altijd een drama. En ik dacht; wellicht voor jullie ook, want ik zal vast niet de...

Sluiten