Zo kies je jouw perfecte luchtje

Parfum is er in overvloed. Toch komt het vaak voor dat je vrijwel altijd op een favoriet luchtje uitkomt. Niet dat je niet wat anders wilt, alleen een keuze maken in een parfum is zo simpel nog niet. Daarnaast is het zo dat wat bij de een ontzettend lekker ruikt, bij de ander juist weer veel minder tot z’n recht komt. Hoe een luchtje uiteindelijk ruikt, is afhankelijk van je lichaam. Met deze tips, kies jij voortaan parfum die precies bij je past!

luchtje

Test, test, test!

Klinkt misschien als een open deur, maar een luchtje uitzoeken op basis van een reuk aan het flesje is niet voldoende. Zelfde geldt voor een luchtje die je bij iemand anders zo lekker vond… Altijd even op je eigen huid sprayen voordat je in al je enthousiasme zo’n duur flesje meeneemt. Als je nou niet meteen je keuze kunt maken, schroom dan niet om gewoon even een testertje in de winkel te vragen. Kun je het op je gemakje even testen. En o ja, niet wrijven hè! Door wrijven verdwijnen geurmoleculen waardoor het ineens een ander luchtje wordt.

Doe je ogen dicht bij het testen

Als je je ogen dicht hebt, kun je niet worden afgeleid en kun je je even helemaal richten op je reuk. Beste zou zijn om ook nog dopjes in je oren te doen, maar dat staat misschien een beetje gek in de winkel…

Hydrateer je huid

Een parfum komt het beste tot z’n recht wanneer je huis gehydrateerd is. Parfum mengt zich met je huidvetten, en als deze dus niet voldoende aanwezig zijn, zal je luchtje niet tot z’n recht komen en sneller vervagen.

Pas aan op je persoonlijkheid of wat je uit wilt stralen

Klinkt misschien zweverig, maar bedenk voor je een luchtje koopt wat je wilt uitstralen. Wil je de zomer in met een frisse ‘vrolijke’ parfum, of wil je liever gaan voor een wat zwoelere ‘uitstraling’? In dit geval kun je misschien beter een wat zwaarder parfum gaan. Ga je voor schattig en lief? Dan is een zoet bloemenluchtje helemaal jouw parfum-match!

Neem je tijd

Zoals al eerder gezegd: als je je keuze niet direct in de winkel kunt of wilt maken, vraag dan om een testertje. Doen ze in de winkel niet moeilijk over en jij kan rustig even tot een keuze komen. Wil je toch diezelfde dag nog met een luchtje thuiskomen? Spray hem dan op je huid en loop eerst nog even wat andere winkels in. Vind je hem na een (aantal) uur nog steeds net zo lekker? Dan is het waarschijnlijk een match!

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
denim jurk
Fashiontrend 2015: Denim jurk

Vandaag weer een nieuwe trend die we veel spotten bij de grootste fashionbloggers en influencers. Naast de jeans en de...

Sluiten