10 X Kerst interieur inspiratie

Nu Sinterklaas het land uit is gaan de meeste mensen massaal hun interieur in kerstsferen brengen, inclusief ikzelf. Kerst is de gezelligste tijd van het jaar en er zijn zó veel leuke accessoires dat je je hele huis kunt omtoveren tot een knus en sfeervol kerst interieur. Hoe pak je het aan? Laat je inspireren: 10 X kerst interieur inspiratie!

Kerst in je interieur

Met kerst draait natuurlijk alles om sfeer; héél veel kaarsjes, veel slingers met sterretjes, gezellige lampjes en natuurlijk niet te vergeten: de kerstboom! Zelf heb ik het liefst voor Sinterklaas al een kerstboom in huis omdat het gewoon zo’n sfeer met zich mee brengt. Van het optuigen tot de geur van de dennenboom; het hoort allemaal bij the most wonderfull time of the year.

10 X Kerst interieur inspiratie

Kun jij wel wat kerst interieur inspiratie gebruiken? Wij hebben onze favorieten geselecteerd en laten jou de mooiste interieur inspiratie bij het thema kerst zien.

1. Kerstslingers

kerst-interieur
Dit is het perfecte voorbeeld dat je slingers niet alleen tijdens een verjaardag hoeft op te hangen. Vooral bij de HEMA hebben ze nu heel veel leuke kerstslingers zoals deze op de foto. Wissel af met verschillende patroontjes en naast vlaggetjes staan ook lampionnetjes er super leuk bij.

2. Kerstboom op een dienblad

kerst-interieur

Houd jij niet van die grote kerstattributen maar wil je wel iets voor kerst in je interieur? Ga dan voor een dienblad en decoreer deze met waxinelichtjes, dennenappels en dennentakjes en je hebt een hele leuke kerstboom op een dienblad.

3. Mini kerstboom

kerst-interieur

Hoe schattig is dit mini kerstboompje? Weer eens wat anders dan zo’n grote kerstboom. Zet het plantje in een ouderwets potje en doe er wat kleine kerstversiering bij. Zet daarnaast een paar waxinelichtjes en je hebt een leuk winters tafereel voor op je salontafel.

4. Cadeautjes onder de kerstboom

kerst-interieur

Bij een kerstboom horen cadeautjes! Ook al doe je misschien niet aan cadeautjes met kerst, pak gewoon een paar oude dozen in met kerstpapier en strikken en leg het onder de boom. Het staat ontzettend sfeervol!

5. Natuurlijke materialen

kerst-interieur

Houd jij niet zo van de kerst kleuren rood en groen? Er zijn steeds meer kerst accessoires van natuurlijke materialen in aarde tinten zoals taupe of grijs.

6. Versier de trap

kerst-interieur

Als je een trap hebt met een (rechte) leuning dan kun je die ook versieren! Bind een kerstslinger rondom de leuning en hang er bijvoorbeeld een paar kerstballen in. Zet in de hoekjes van de trap ook nog wat mooie vazen met plantjes en je trap is helemaal in kerstsferen.

7. Sfeervolle openhaard

kerst-interieur

Heb je een openhaard in huis? Versier deze dan met bijvoorbeeld een paar grote kerstsokken en een kerstslinger. Een paar cadeautjes rondom de openhaard geven ook echt een sfeervol kerstgevoel.

8. Kies je eigen accentkleur

kerst-interieur

Kerstdecoratie hoeft natuurlijk niet altijd rood en groen te zijn. Baby blauw is bijvoorbeeld ook een sfeervolle kleur voor de kerst en het staat ook erg mooi bij natuurlijke materialen. Heb je een bijzettafel waar je niet zoveel mee doet? Leg er wat nep sneeuw op en decoreer het met een paar kerstballen en winterse kussentjes.

9. Pimp je voordeur

kerst-interieur

Niet alleen binnen kun je je uitleven met je decoratiemateriaal, wat dacht je van je voordeur? Zo krijgen mensen gelijk een fijn gevoel als ze bij je voor de deur staan. Zet twee kleine (kerst)boompjes bij de deur en versier die met kerstballen en eventueel slingers. Ook een kerstkrans mag natuurlijk niet ontbreken.

10. Alternatieve kerstboom

kerst-interieur

Geen zin in een echte dennenboom waarvan de naalden al vóór kerst op de grond liggen? Ga eens voor een alternatieve kerstboom of maak zelf een prachtige houten kerstboom.

Na het zien van al deze leuke kerst interieur inspiratie krijgen wij al héél veel zin in kerst, jij ook?

Je hebt nu voldoende kerst interieur inspiratie, maar heb je nog geen idee wat je op de menukaart van het kerstdiner gaat zetten? Laat je inspireren door deze heerlijke ideeën voor een kerstdessert.

Reageren

Your email address will not be published.