De leukste kerstfilms op Netflix

Klaar voor een middagje (of avond) chillen? De benodigdheden zijn simpel: bank, deken, thee, véél kerstkransjes en Netflix. Eventueel met vriend of vriendin, maar kan ook net zo goed alleen of met je hond aan het voeteneind. Dat laatste is bij mij het geval en omdat ik eindelijk eens niet verplicht ben tot misdaad en Oscar- en filmhuisfilms (thanks to le boyfriend), kies ik voor heerlijke romantische, ietwat zwijmel zwijmel kerstfilms.

Mocht jij nu tot de categorie ‘ik kijk alleen goede, echt goede films’ kun je beter wegklikken en je bij mijn vriend aansluiten, want de tips in dit artikel zijn van het type cliché maar o zo fijn. Bereid je voor op veel sneeuw (waarom hebben ze in films wel altijd witte kerst en wij nooit?), romantiek, kerstliedjes, schaatsen, versiering en familiedrama. Heerlijk voor deze tijd van het jaar! Voor film 3 & 4 kun je ook gerust je kids, nichtjes en/of neefjes bij je op de bank trekken want dat zijn de echte familiefilms.

5 X Leuke kerstfilms op Netflix

1. I’ll Be Home for Christmas 

Moeder Jackie en bijdehante dochter Gracie krijgen bezoek van hun vader/opa vlak voor Kerst. De familiebanden zijn alleen niet even gezellig en er moet nog een hoop gebeuren voordat het een vrolijk kerstfeest wordt. Uiteraard staat er ook nog een leuke man voor de deur én een hond!

2. Christmas with Holly

Ook in deze kerstfilm is er een grote rol weggelegd voor een zesjarige. Na de dood van haar moeder is Holly gestopt met praten. Haar drie ooms staan voor de pittige taak om haar over het trauma heen te helpen én een fijne kerst te bezorgen.

3. The Polar Express

Dit is een van mijn favorieten: The Polar Express. Een jongen gaat op avontuur naar de noordpool met een stoomtrein. Een bijzonder kerstverhaal over vriendschap, moed en de echte kerstgedachte. Deze film had trouwens drie Oscar nominaties dus misschien krijg je zelfs de grote niet zo kerstfilmfan zo ver om mee te kijken. Ik ga een poging wagen!

4. Santa buddies

Ben jij het type dat smelt bij het zien van een puppy en enthousiast wordt getagd in alle aaaadorable hondenfilmpjes op FB? Dan is Santa Buddies iets voor jou. Een film vol schattige (golden retriever!) puppies, die hoe kan het ook anders, de kerst gaan redden. Voor de echte fans staat deel 2 ook op Netflix dus kun je lekker marathonnen.

5. 12 Dates of Christmas

Het is zeker geen liefde op het eerste gezicht bij deze onvrijwillige blinddate, maar ‘gelukkig’ krijgt ze 12 keer de kans om de date opnieuw te doen. Beetje bij beetje wordt ze meer gecharmeerd van deze man. Hoog zoetsappig level, maar wel met een goede kern: de doorzetter wint en niet alles is meteen liefde op het eerste gezicht.

Geen succes? The Holiday, Love Actually, Alles is Liefde, Beethoven en Home Alone blijven ook leuk. :)

Lees ook: 5 Kleine kerstcadeautjes voor onder de boom

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
modekleur rood
Friday Favourite: de modekleur rood

Bordeaux, grenadine of bijvoorbeeld kersenrood, de modekleur rood is hot en niet zo’n beetje ook. Rood is een van de...

Sluiten