Het resultaat van onze keukenverbouwing!

Vorige maand schreef ik al over een upgrade van onze keuken en inmiddels hebben we een hele verbouwing achter de rug! Als je me op Insta Stories volgt heb je de verbouwing al kunnen volgen en nu is het zover: de nieuwe keuken is een feit! Ik ben hier zo gelukkig mee. Toen we het huis drie jaar geleden kochten wilden we als eerste de keuken gaan aanpakken. We hadden plannen voor een kookeiland en openslaande deuren maar dit liep toch iets anders.

keukenverbouwing

Een terugblik naar 2015

We zijn destijds bij verschillende keukenleveranciers geweest om de nieuwe keuken te laten intekenen. Toen kwamen we eigenlijk al vrij snel tot de conclusie dat de huidige indeling de meest praktische is. Een kookeiland en openslaande deuren zat er niet in, want aan beide zijkanten van de keuken zit een deur. Dan zouden we dus een hele versnipperde keuken krijgen met als onderbreking twee deuren en dat leek ons niks. We hebben het toen dus maar even laten rusten.. Dit kwam ook omdat de totale verbouwplannen werden gewijzigd.

Van nieuwe keukenplannen naar een andere grote verbouwing

Wij wonen in een vrijstaand huis wat vroeger twee losse woningen waren. Eigenlijk is het dus een samengevoegde twee-onder-een kap. De woning was al samengevoegd toen we deze kochten en in het midden van de woonkamer zat een ronde open trap naar boven. Ik vond dit er heel gezellig uit zien maar mijn vriend dacht daar anders over. Deze trap zorgde ervoor dat er veel warmte van beneden naar boven zou ontsnappen. “Je bent extra aan het stoken voor de bovenverdieping!”

Bovendien had hij het al helemaal uitgetekend. De trap in de woonkamer zou verdwijnen, de hal zou groter worden en er zou een nieuwe trap naar boven komen. Een fikse verbouwing want er moesten ook muren worden verplaatst en al met al was het ook een dure grap. Naast deze verbouwing hebben we eigenlijk het hele huis aangepakt. Van het toilet tot aan de badkamer. Ook hebben we in de tuin een grote veranda laten bouwen. Aan het einde van de rit was het geld op en lieten we de keuken voor wat het was.

Onze nieuwe keuken

Dit jaar hebben we extra geld geleend van de bank om ook de buitenkant van onze woning helemaal aan te pakken. Daarnaast hadden we besloten dat het nu ook tijd was om de keuken aan te pakken. In eerste instantie wilden we alleen nieuwe kastdeuren en een ander blad maar inmiddels hebben we bijna een compleet nieuwe keuken inclusief nieuwe afzuigkap, koelkast, inductieplaat en… een Quooker kraan! Hier ben ik zo ontzettend blij mee.

keuken inspiratie quooker cube flexkeuken inspiratie

Quooker CUBE

We hebben gekozen voor de allernieuwste variant: de Quooker CUBE. Deze nieuwe Quooker tapt maar liefst 5 soorten water uit 1 kraan: koel gefilterd, bruisend, kokend en natuurlijk gewoon warm en koud water. De CUBE zit onderin ons keukenkastje naast het Quooker-reservoir. Er zit een filter in, die het water zuivert. Aan de CUBE zit een CO2-cilinder, een koolzuurfles, waarmee je wel 70 liter koud bruiswater uit je Quooker-kraan kunt tappen.

Wij hebben gekozen voor de RVS variant met ronde vorm. Deze kraan is ook energiezuinig. Het maakt namelijk niet uit of je  drinkwater koelt in een koelkast of in een gekoeld waterreservoir. Het afkoelen kost evenveel energie en met maar 16W stand by-verlies (ongeveer €0,07 per dag) is de CUBE van Quooker ook nog eens zuinig. Daar wordt Jurre ook weer blij van!

Daarnaast tapt hij nu veel liever theetjes voor mij. Eerder baalde hij stiekem als ik vroeg om thee, dan moest hij weer wachten tot de waterkoker klaar was.. Nu komt het gekookte water zo uit de kraan. Ideaal voor een theeleut als ik!

quooker cube

quooker

Roept u maar! Wat voor soort water drink jij het liefst? Met of zonder bubbels? 

keuken inspiratiekeuken inspiratie

keuken inspiratie keuken inspiratiekeuken inspiratiekeuken inspiratiekeuken inspiratie

quooker

Ik drink de hele dag door thee en water dus deze kraan van Quooker komt echt goed van pas!

keuken inspiratie

Ik ben ook super blij met het barretje wat we nu in het midden hebben. Hier hadden we eerst een keuken eiland met een laag tafeltje eraan. We hebben nu ook veel meer contrast in de keuken wat het net even wat stoerder maakt. De barkrukken komen uit de veranda en ik ben nog op zoek naar nieuwe krukken voor bij deze bar. Mocht iemand tips hebben..? Let me know!

 

 

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
kerst interieur
Onze favoriete kerst interieur ideeën

De kerstdagen zelf zijn ontzettend gezellig, maar eigenlijk vinden we alle voorpret om ons interieur kerstproof te maken net zo...

Sluiten