Handige tips om je kledingkast te upgraden

Afgelopen weekend was het heerlijk weer en de eerste lentekriebels hebben zich aangediend. Ik kreeg direct zin om mijn huis schoon te maken en om de kledingkast te upgraden. Hoog tijd om afscheid te nemen van die paar gympen onder in je kast, besmeurd met modder of dat ene vale shirt dat je toch nooit draagt. Tijd dus om je uitpuilende kledingkast eens goed onder de loep te nemen!  Hier volgen wat tips en tricks om van jouw kast een georganiseerde garderobe te maken.

kleding inspiratie

Tip: hang alles netjes op kleur. Dit maakt het makkelijk voor jezelf en ziet er ook nog eens georganiseerd uit. 

Kledingkast upgraden – Wat mag weg?

Een modeontwerper heeft me al vroeg drie gouden regels geleerd:
1. Mooie stof – geen vervaagde kleuren!
2. Goede pasvorm
3. Goed gevoel
Daarna vertelde hij me dat ik nu alle regels moest vergeten. Toen ik vroeg waarom antwoordde hij grijnzend: ‘Omdat mode gaat over experimenteren en creativiteit. Daarom kan het geen regels hebben.’

Toch blijf ik bij de praktische regels als het gaat om je eigen garderobe. Wees alleen niet te snel om de basics weg te gooien want een mooie basis is waar het mixen en matchen mee kan beginnen.

Extra: Gooi kleding niet meteen weg. Trends veranderen constant en je weet niet wanneer je oude denimjacket weer van pas kan komen. Verberg ze in een vuilniszak op zolder of de schuur.

kledingkast

Ruimte
Staan je schoenen in de kast en nemen veel ruimte in beslag? Probeer dan het volgende: zet de ene schoen met de neus naar voren en draai de ander om, met de neus naar achter en de hak naar voren. Hierdoor bespaar je een zee van ruimte ;-)!

The Finishing Touch
Hoe groot je kledingkast ook mag zijn, bijna elke kast heeft een gedeelte waar je kledinghangers in kunt hangen en dit is waar voor mij, net als voor veel collega’s, de leidraad van kleding hangt die je dit seizoen gaat dragen.  Hang er voor deze winter alle truien, vesten en topjes die net even iets meer warmte bieden! Extra: kijk voor hangers die niet van hout zijn zodat er geen kleding in blijft haken. Niemand wil plotseling een scheur in dat dure sheertopje.

wardrobe kledingkast opruimen

kledingkast opruimen

Een kijkje in mijn walk-in closet

Onlangs nam ik een video op waarin ik een rondleiding geef door de walk-in closet van mij en mijn vriend. Ik heb de mazzel dat we een extra kamer over hadden waar we onze kledingruimte van gemaakt hebben. Mocht je nou geen ruimte hiervoor hebben maar toch meer ruimte willen creëren voor je kleding? Mooie kasten vind je gemakkelijk online! Er zijn ook veel handige oplossingen om je kast efficiënter in te richten.

Lees ook: 7 manieren om je kledingkast low budget te upgraden

Bron foto’s: Pinterest 

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
witte sneaker tamaris
New in: witte sneakers met metallic

Witte sneakers zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken en daar zal voorlopig ook nog geen verandering in komen....

Sluiten