Kledingtips om je zekerder te voelen

Kleding is natuurlijk erg bepalend voor hoe je eruit ziet, maar nog bepalender is hoe jij je in die kleding voelt. Je uitstraling kan van jou die zelfverzekerde, stralende vrouw maken die je het liefste wilt zijn. Maar hoe zorg je nou dat je je altijd goed voelt in de kleding die je draagt? Door te kiezen voor de juiste kleding natuurlijk! Dat vergt even wat aandacht en tijd, maar wanneer jij de juiste items draagt waar je je lekker in voelt, straal je ook meteen zelfvertrouwen uit. Als je (nog) geen idee hebt wat jou staat en hoe je items kunt combineren, dragen en stylen kun je het beste kiezen voor de veilige weg. Investeer in een aantal goede items zoals een jeans, basic shirts en een mooie blazer. Trek er een paar pumps bij aan als je een avondje uitgaat en draag er sneakers of veterschoenen onder voor een casual zaterdagmiddag in de stad. Maar er zijn gelukkig meer manieren om je stijl en uitstraling een upgrade te geven en vandaag geef ik je zeven kledingtips.

1. Laagjes

Laagjes zijn dé manier om je basic outfit stijlvol te maken. Je kunt werken met verschillende stoffen en lengtes om je outfit wat extra’s te geven. Daarnaast zijn laagjes ook nog eens heel praktisch in Nederland, want zo heb je het nooit te warm of koud!

2. Beter goed gejat dan slecht bedacht

Van copycats wordt niemand blij, maar met een beetje afkijken is natuurlijk helemaal niets mis. Doe inspiratie op op blogs, Instagram of Pinterest en ga aan de slag om jouw eigen versie samen te stellen van die ene perfecte outfit.

kledingtips

3. Neem je stijlvolste vriendin mee

Een stylist in de hand nemen is natuurlijk een manier om succesvol te shoppen, maar er is gelukkig ook een goedkopere variant; neem je modieuze vriendin mee. Zij geeft jou eerlijk advies en heeft ongetwijfeld tips over hoe jij er het beste uit kunt zien. Is ook nog eens heel gezellig!

4. Sterktes en zwaktes

Op school moesten we al continu reflecteren over onze sterktes en zwaktes en nu gaan we daar gewoon nog even mee verder. Kijk eens kritisch naar je eigen lichaam en als je erachter bent wat je sterke en zwakke punten zijn, kun je jezelf heel gericht aankleden door je sterke kanten te benadrukken en je mindere punten te camoufleren.

5. It’s all about the details

Vaak worden de accessoires en sieraden vergeten wanneer een outfit wordt samengesteld. Zonde! Met de juiste accessoires geef je je outfit namelijk gemakkelijk een upgrade en van een beetje glitter, goud of zilver is nog nooit iemand slechter geworden. Maar let op: overdrijven is hierbij killing dus houd het een beetje subtiel.

kledingtips

6. Ga voor klassiekers

Op bepaalde items raken we nooit uitgekeken en zo weet je dus ook zeker dat je goed zit als je voor een outfit met klassiekers kiest. De blazer is er daar een van, net als de camel coat, een mooie blouse, zwarte skinny, het gestreepte shirt, de kokerrok en jumpsuit. En ik vind dat deze items dus ook best een kleine investering waard zijn, omdat je weet dat je er lang plezier van zult hebben.

7. Make-up

Om je look helemaal af te maken, mogen we de make-up natuurlijk niet vergeten. Kies voor een neutrale look voor overdag door enkel te gaan voor een beetje mascara en wat blush en pak gerust een beetje uit als je een avondje op stap gaat. Smokey eyes zijn altijd goed en lippenstift maakt het geheel compleet.

Meer kledingtips en inspiratie nodig? Bekijk hier drie perfecte outfits voor zomerse dagen. 

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
Home office
Van een groot kantoor naar een ‘home office’

Na drie jaar een eigen kantoor te hebben gehad heb ik besloten om weer vanuit huis te gaan werken. Vorige...

Sluiten