9 X Kleine badkamer tips & tricks

Zelf kom ik altijd ruimte tekort in mijn veel te kleine badkamer. Alle make-up ligt onhandig in een kastje, handdoeken schots en scheef op elkaar gestapeld. En laten we het maar niet over de douchespullen en shampoos hebben. Dit kan beter dacht ik! En daarom ging ik op onderzoek uit om te kijken hoe je een kleine badkamer zo groot mogelijk kan laten lijken.

1. Keep it light

Eigenlijk geldt dit voor alle ruimtes, licht creëert ruimte. Voornamelijk daglicht speelt hierin een grote factor. Heb je kleine ramen of juist helemaal geen ramen? Dan is het extra belangrijk om lichte tegels te kiezen. Een donkere vloer gecombineerd met lichte wandtegels kan er nog voor zorgen dat de reflectie van het daglicht meer tot zijn recht komt.

2. Kies voor een grote spiegel

Een simpel visueel trucje dat ervoor zorgt dat er meer licht is in je badkamer. En ja, wie wil er nou niet een extra grote spiegel in de badkamer?

3. Rol je handdoeken

Eigenlijk is dit een oud inpak trucje: Je rolt je kleren op in een koffer en je zal zien dat hier veel meer in zal passen! Hetzelfde geldt voor handdoeken. Als je ze oprolt in plaats van opvouwt, past er veel meer in hetzelfde stukje ruimte. Ook leuk: je badkamer lijkt zo net op een spa!

kleine-badkamer-tips-10

4. Zorg voor een plank boven de deur

Hartstikke handig als je net even die extra ruimte nodig hebt voor bijvoorbeeld voorraadjes. Extra handdoeken, schoonmaakspullen (in een leuk bakje natuurlijk) en extra zeepjes kun je hier gemakkelijk kwijt.

5. Ronde meubelen

Kleine ruimtes met scherpe, vierkante hoeken, kunnen voor gevaarlijke heup botsingen zorgen! Komt dit je bekend voor? Zorg er dan voor dat je badkamermeubel rond afloopt. En ja, ook in een kleine vierkante ruimte werken ronde meubels erg goed. Groot voordeel: Geen blauwe plekken meer!

6. Bobby pins!

Je kent het wel, die irritante schuifspeldjes die je altijd kwijt raakt. Zo irritant vind ik dat altijd! Maar ik heb er een handige oplossing voor gevonden! Plak een magneetstrook aan de muur en je schuifspeldjes blijven gemakkelijk plakken. Zelfs nagelknippers, pincetten en nagelvijlen blijven eraan zitten. Super easy, maar oh zo handig!

kleine-badkamer-tips-8

7. Less is more

Less is more; veel badkameraccessoires kunnen ervoor zorgen dat een kleine ruimte en druk en rommelig uitziet. Je zou bijvoorbeeld je handdoeken kunnen plaatsten in de kledingkast in plaats van de badkamer. En wees eerlijk, heb je echt al die extra shampoos en douchegel nodig in de douche?

8. Make up your mind

Als je alleen maar beschikking hebt over een piepklein badkamerkastje dan wil je natuurlijk alles eruit halen wat er in zit. Plak kleine, doorzichtige make-up houders aan de binnenkant van de kastje. Ideaal om nagellak, lippenstift en mascara’s in op te bergen.

kleine badkamers tips

9. Wat doe je met alle zeepjes, staafjes en watjes?

Gooi die oude jampotjes nog niet weg. Bevestig de potjes op een plankje en klaar! Zo zijn al je wattenstaafjes, katoenbolletjes en zeepjes handig opgeborgen. En het lijkt ook nog eens super leuk!

kleine-badkamer-tips-9

Deze super handige tips kun je makkelijk in je eigen kleine badkamer toepassen. Mijn kleine, rommelige badkamer krijg binnenkort zeker een update! Ik heb al heerlijk rondgeneusd op Badkamerdepot.be en ik heb al een paar hele mooie badkameraccessoires- en meubels op het oog. Ik slaap er nog een nachtje over en dan knopen doorhakken en bestellen. Ik heb er al helemaal zin in.

Heb jij nog goede tip voor kleine badkamers? Laat dan zeker even een reactie achter. Ik ben benieuwd!

Lees ook: 10 x tips klein wonen

  • Waar kun je die make-up bakjes van punt 8 kopen? Ziet er reuze efficiënt uit :-)

  • Hi Michelle, ja leuk zijn ze he! Je kunt ze bij verschillende winkels kopen, volgens mij ook bij de de Hema en Ikea. Groejes, Lianne

Reageren

Your email address will not be published.