9 X Kleine badkamer tips & tricks

Laatst heeft Anouk jullie 10 tips gegeven over klein wonen. Vandaag is het aan mij de beurt om jullie te voorzien van handige tips & tricks om je kleine badkamer groter te laten lijken! Zelf kom ik altijd ruimte tekort in mijn veel te kleine badkamer. Alle make-up ligt onhandig in een kastje, handdoeken schots en scheef op elkaar gestapeld.. En laten we het maar niet over de douchespullen en shampoos hebben. Dit kan beter dacht ik! En daarom ging ik op onderzoek uit om te kijken hoe je een kleine badkamer zo groot mogelijk kan laten lijken.

1. Keep it light

Eigenlijk geldt dit voor alle ruimtes, licht creëert ruimte. Voornamelijk daglicht speelt hierin een grote factor. Heb je kleine ramen of juist helemaal geen ramen? Dan is het extra belangrijk om lichte tegels te kiezen. Een donkere vloer gecombineerd met lichte wandtegels kan er nog voor zorgen dat de reflectie van het daglicht meer tot zijn recht komt.

2. Kies voor een grote spiegel

Een simpel visueel trucje dat ervoor zorgt dat er meer licht is in je badkamer. En ja, wie wil er nou niet een extra grote spiegel in de badkamer?

3. Rol je handdoeken

Eigenlijk is dit een oud inpak trucje: Je rolt je kleren op in een koffer en je zal zien dat hier veel meer in zal passen! Hetzelfde geldt voor handdoeken. Als je ze oprolt in plaats van opvouwt, past er veel meer in hetzelfde stukje ruimte. Ook leuk: je badkamer lijkt zo net op een spa!

kleine-badkamer-tips-10

4. Zorg voor een plank boven de deur

Hartstikke handig als je net even die extra ruimte nodig hebt voor bijvoorbeeld voorraadjes. Extra handdoeken, schoonmaakspullen (in een leuk bakje natuurlijk) en extra zeepjes kun je hier gemakkelijk kwijt.

5. Ronde meubelen

Kleine ruimtes met scherpe, vierkante hoeken, kunnen voor gevaarlijke heup botsingen zorgen! Komt dit je bekend voor? Zorg er dan voor dat je badkamermeubel rond afloopt. En ja, ook in een kleine vierkante ruimte werken ronde meubels erg goed. Groot voordeel: Geen blauwe plekken meer!

6. Bobby pins!

Je kent het wel, die irritante schuifspeldjes die je altijd kwijt raakt. Zo irritant vind ik dat altijd! Maar ik heb er een handige oplossing voor gevonden! Plak een magneetstrook aan de muur en je schuifspeldjes blijven gemakkelijk plakken. Zelfs nagelknippers, pincetten en nagelvijlen blijven eraan zitten. Super easy, maar oh zo handig!

kleine-badkamer-tips-8

7. Less is more

Zoals Anouk in haar vorige artikel ook al aan gaf: less is more. Veel badkameraccessoires kunnen ervoor zorgen dat een kleine ruimte en druk en rommelig uitziet. Je zou bijvoorbeeld je handdoeken kunnen plaatsten in de kledingkast in plaats van de badkamer. En wees eerlijk, heb je echt al die extra shampoos en douchegel nodig in de douche?

8. Make up your mind

Als je alleen maar beschikking hebt over een piepklein badkamerkastje dan wil je natuurlijk alles eruit halen wat er in zit. Plak kleine, doorzichtige make-up houders aan de binnenkant van de kastje. Ideaal om nagellak, lippenstift en mascara’s in op te bergen.

kleine badkamers tips

9. Wat doe je met alle zeepjes, staafjes en watjes?

Gooi die oude jampotjes nog niet weg. Bevestig de potjes op een plankje en klaar! Zo zijn al je wattenstaafjes, katoenbolletjes en zeepjes handig opgeborgen. En het lijkt ook nog eens super leuk!

kleine-badkamer-tips-9

Deze super handige tips kun je makkelijk in je eigen kleine badkamer toepassen. Mijn kleine, rommelige badkamer zal binnenkort zeker een goede update krijgen! Hebben jullie wat gehad aan deze tips & tricks om je kleine badkamer groter te laten lijken of heb je zelf nog een goede tip voor kleine badkamers? Wij zijn zeer benieuwd! Laat onder dit artikel je reactie achter.

Lees ook: 10 x tips klein wonen

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
perfecte eetkamer
Zo creëer je de perfecte eetkamer

De eetkamer is een van de belangrijkste ruimtes in mijn huis. Je begint er je dag goed met een ontbijtje...

Sluiten