Avocado vs kokos: Wat is beter?

De laatste tijd komen de Superfoods en gezonde producten massaal de media in en daar zijn we maar al te geïnteresseerd in. Want wij worden gelijk enthousiast als we lezen dat onze huid ervan op zal knappen, we er van kunnen afvallen en er nog veel meer voordelen aan zitten. Om de zoveel weken is er wel weer een nieuw product dat in de spotlight staat en wat nu écht het allerbeste werkt. Onlangs was dit ook het geval met kokos en avocado olie. Tijd om deze twee eens met elkaar te vergelijken en te kijken wat nou beter is voor ons lichaam. Om eens te vergelijken zetten we 5 voordelen van beide superfoods op een rijtje:

kokos

Kokos (olie)

Kokosnoten vallen met recht onder de noemer superfoods. Behalve om de heerlijke smaak, worden de kokosnoten ook geroemd om tal van gezonde eigenschappen. Je kunt kokos op diverse manieren tot je nemen, bijvoorbeeld in de vorm van kokosolie, kokosbloesemsuiker, kokoswater, kokos chips, kokosmelk, kokosmeel en kokos rasp. En niet te vergeten stukjes vers kokosvlees! Kokosproducten zijn niet alleen erg gezond, maar zijn ook echte beauty producten en daarom wordt het in veel beauty producten gebruikt.

– Goed voor de stofwisseling en vetverbranding
Kokosolie stimuleert en reguleert de stofwisseling en verhoogt de vetbranding.

– Ondersteunt het immuunsysteem
Kokosolie is rijk aan laurinezuur wat zeer krachtig werkt tegen bacteriën, virussen, schimmels en parasieten.

– Bevordert een gezond hart
Kokos heeft een positief effect op een evenwichtig cholesterol. Het verhoogt het goede HDL cholesterol en verlaagt stoffen in de bloedbaan die voor ontstekingen kunnen zorgen.

– Geeft je direct energie ondersteunt je sportprestatie
De vetten uit kokosolie worden gelijk door het lichaam gebruikt als energiebron en hierdoor zal lichaam het niet als vet opslaan.

– Goed voor huid en haar
Kokosolie bevat hydraterende en voedende eigenschappen die de elasticiteit van huid, haar en nagels bevorderen en intact houden. Hierdoor heeft kokosolie op de huid een anti-aging effect.

kokos

Avocado (olie)

Avocado-olie wordt gemaakt uit het vruchtvlees van de avocadopeer, de vrucht van de avocadoboom Persea gratissima. In het herkomstgebied: tropisch Amerika wordt avocado al lang gebruikt als cosmetisch product, met name voor het beschermen van de huid tegen de uitdrogende winden. Het levert goede crèmes op en is zeer geschikt als massageolie.

– Wordt goed door de huid opgenomen en laat het stralen
Avocado olie wordt vooral gebruikt voor de droge huid, maar is wel geschikt voor alle huidtypen.

– Avocado en de olie zijn rijk aan bijna 20 mineralen en vitaminen
Hier gaat het om vitamines als B6 , die essentieel is voor gezonde rode bloedcellen , het zenuwstelsel , tandvlees en tanden.

– Het is perfect om er je make-up mee af te halen
Met deze olie haal je zo in één keer je (waterproof) make-up eraf en het is ook nog eens heel goed voor je huid.

– Het doet wonderen voor je haar
Futloos haar kan je doen herleven door het vruchtvlees van avocado

– Het weert ziekten af
Avocado en avocado-olie bevatten verschillende antioxidanten , zoals vitamine C en E en beta- caroteen . Deze antioxidanten bestrijden vrije radicalen die zorgen voor een verscheidenheid van ziekten en aandoeningen.

Conclusie
Cheryl Wischhover van Elle.com heeft getest wat nou echt beter was; avocado (olie) of kokos (olie). Uit haar test is gelijk al wel gebleken dat avocado olie nog lang niet zo’n hype is als kokos olie want ze moest behoorlijk wat moeite doen om avocado olie te vinden, terwijl de schappen wel vol stonden met kokos. +1 voor de kokosolie. Uit haar test kwamen nog een paar dingen naar voren. Zo is avocado olie een stuk makkelijker om mee te nemen omdat kokos olie hard wordt als je het een tijdje bewaart en avocado olie blijft gewoon goed. 1-1! Ze gebruikte beide oliën voor haar huid en merkte dat avocado olie beter hydrateert dan kokos olie. Ook probeerde ze met beide oliën haar make-up eraf te halen. Met de kokosolie brandden haar ogen eruit, en met avocado olie had ze nergens last van. Al met al is avocado olie dus beter dan kokos olie, maar dat wil niet zeggen dat kokos olie slecht is want dit doet ook wonderen. Maar avocado olie wint, al is het nog wel erg exclusief en moet je dus wel iets meer moeite doen om het ergens te krijgen.

Bron: Elle.com en superfoodcentre.com

Meer lezen over superfoods? Bekijk hier onze andere artikelen.

 

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
Outfit poll: grijze blazer vs oversized vest

Ik ben gek op jasjes, vesten en blazer. Laagjes zijn echt aan mij besteed en een aantal mooie basis blouses...

Sluiten