5 X Lekkerste koolhydraatarme recepten

Het lijkt wel of tegenwoordig de hele wereld (ik houd van overdrijven) een koolhydraatarm dieet volgt. Massaal laat iedereen de aardappels en de pasta’s links liggen. Ja, dan vliegen de kilo’s er wel vanaf. Maar de meeste mensen kunnen zo’n koolhydraatarm dieet niet (lang) volhouden, waardoor die kilo’s er zo weer aanzitten. Dat is niet de bedoeling natuurlijk. Daarnaast heb je ook gewoon koolhydraten nodig, dus helemaal schrappen zou ik zeker niet doen. Maar eens in de tijd koolhydraatarme maaltijden eten is natuurlijk niks mis mee. Daarom deel ik vandaag 5 lekkere koolhydraatarme recepten.

koolhydraatarme recepten

We beginnen met een voedzaam (wat een naar woord) ontbijtje. Een boterham valt al af en de meeste smoothies eigenlijk ook. Precies, door de banaan. Het lijkt misschien onmogelijk om een smoothie romig te krijgen zonder banaan, maar niets is minder waar. Probeer bijvoorbeeld eens avocado of cashewnoten. Ik heb een recept gevonden voor een lekkere groene smoothie zonder banaan, hier.

koolhydraatarme recepten

Dan zijn we aanbeland bij de lunch. Nee, laat die boterhammen maar weer staan. We duiken de keuken in voor lekkere low carb spring rolls. Als je ze de dag van te voren maakt, kunnen ze ook prima mee naar school of je werk. Je bent maar een kleine 10 minuten bezig met het bereiden van deze heerlijke lunch. Dat is niks, toch? Bovendien is dit toch veel specialer en lekkerder dan een boterham met pindakaas? Al hoewel, pindakaas.. Klik hier voor het recept.

koolhydraatarme recepten

Ik zie je wel hongerig naar bovenstaande pizza kijken. Pizza koolhydraatarm? Nee, dat zeker niet. Maar deze pizza wel. De bodem is namelijk gemaakt van bloemkool. Oké, het kost even wat tijd totdat de pizza klaar is, maar daar staat tegenover dat hij wel heel makkelijk klaar te maken is. Ook belangrijk! Oh, ik heb nu zo’n honger. Niet normaal. Duik snel de keuken in met dit recept.

koolhydraatarme recepten

Tussendoor moeten we natuurlijk ook wat te snacken hebben. Ik heb twee receptjes gevonden voor lekkere snacks. Heb je ons recept van gezonde borrelnootjes van een tijdje geleden al gezien? Klik hier om naar het recept te gaan. Ik zou Marlotte niet zijn als ik geen enkel recept deel waar of kokos of chocolade in zit. Dus sluiten we dit artikel goed af met een redelijk gezonde kokos-chocoladereep, ofwel een wannabe Bounty. Nostalgie, helaas kan ik ze nu niet meer eten, dus dan komt zo’n recept goed van pas. Nieuwsgierig naar het recept? Begrijpelijk, klik hier.

koolhydraatarme recepten

Ik hoop dat ik je wat inspiratie heb gegeven voor lekkere koolhydraatarme maaltijden. Het hoeft echt niet moeilijk te zijn, je moet gewoon iets creatiever worden in de keuken, want de bammetjes met pindakaas zijn vanaf nu verleden tijd!

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
sportcollectie followfitgirls
Een eigen sportcollectie voor Followfitgirls

Afgelopen weken ben ik druk bezig geweest met de sportcollectie van Followfitgirls! Meiden die mij volgen via Snapchat (marlou_ff) hadden...

Sluiten