Smoothie of the Week: Kracht smoothie van Rens Kroes

We zitten nu volop in de koude donkere maanden en ondanks dat het alweer december is kan een koude smoothie erg lekker zijn. Vandaag hebben we een kracht smoothie van Rens Kroes voor je. Deze smoothie is heerlijk zoet, bevat fruit én superfood die zorgen voor een enorme kracht boost. We weten natuurlijk allemaal dat superfood heel gezond is, maar in deze smoothie zit maca, chiazaad en tarwegraspoeder en wij waren benieuwd wat deze soorten superfood nou precies met ons doen. 

kracht-smoothie

Maca
Maca is een soort kleine wortel wat je doet denken aan tuinkers. Voor de geneeskrachtige stof wordt de wortel gebruikt en niet de bladeren. Maca is een kruid dat het aanpassingsvermogen van de mens vergroot, ons lichaam en geest versterkt. Ook bevordert Maca een sterk botweefsel en verhoogt de botdichtheid en het helpt tegen een zwakke weerstand. 

kracht-smoothie

Chiazaad
Chia zaden komen van de Salvia hispanica, familie van de munt plant. Chiazaad is rijk aan omega 3 vetzuren 
en heeft een heilzame werking bij ontstekingen in de darmen, aan de gewrichten en aan de rug en bij stekende hoofdpijn.

kracht-smoothie

Tarwegraspoeder
Tarwegras is al een kleine eeuw bekend als potentieel gezondheidsbevorderend gewas. Het poedertje dat uit tarwegras voortkomt wordt gebruikt als voedingssupplement. Tarwegras wordt ook wel een wondermiddel genoemd omdat het bijzonder is dat één plantaardig product tegen zoveel ziekten kan worden ingezet. Tarwegras is goed voor onder andere: vermoeidheid, zware fysieke belasting, zware geestelijke inspanning, stress, vroegtijdige ouderdomsverschijnselen, onfrisse adem, slechte lichaamsgeur en aften.

Tijd voor een smoothie vol gezonde ingrediënten!

Wat heb je nodig?
– 3 bevroren aardbeien 
– 150 gram bevroren blauwe bessen
– 1 el (biologische) kwark
– 150 ml hazelnootmelk 
– boosters: 1 tl maca, 2 tl chiazaden, 1 tl tarwegraspoeder

Wat moet je doen?
Heel makkelijk! Je doet de aardbeien, blauwe bessen, kwark en hazelnootmelk in de blender en dit blend je door elkaar tot het één geheel is. Dan voeg je de superfoods er aan toe en blend je het nog een keer door elkaar en dan kun je genieten van je kracht smoothie! Deze smoothie is geschikt zowel als ontbijt smoothie of als tussendoortje.

kracht-smoothie

Bekijk ook de vorige Power smoothie van Rens Kroes.

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
header
9 X Dit moet je nooit voor je vriend doen

Als je een fijn leven wilt hebben dan zijn er bepaalde dingen die je gewoon nooit voor je vriend moet...

Sluiten