Krul- Tastisch

Ben je die stijlen coupe met voorspelbaar sluik haar helemaal zat en klaar voor een nieuwe haar trend? Well you’re in luck! Dit seizoen is de krul in al zijn vormen terug op de catwalk gesignaleerd. Perfect voor zowel dat ene feestje als een lounge avond met je besties. Nu realiseren we ons dat niet iedereen gezegend is met een wilde bos krullen waar elke vrouw jaloers naar kan staren. Vaak betreft dit je genen waarvoor het liefst beide ouders het krul gen moeten hebben dat minder dominant is dan het stijlhaar gen. Gelukkig komen we met alle moderne stylingtools al een heel eind dichterbij de perfecte krul!

krullen

Hete Luxe 

Krullen kun je op vele manieren creëren wat naast de stylingstools ook afhangt van de manier waarop je deze vasthoudt.  Je kunt naar buiten of naar binnen krullen door de pluk in die richting te draaien met de tang wat beide een ander effect meegeeft. Of juist omhoog door het uiteinde van een pluk richting je kruin te krullen, zodat het resultaat eindigt in springerig volume. Om krullen een natuurlijke finish te geven krul dan met alle technieken die je kunt vinden zodat geen een krul hetzelfde oogt en ze niet als een grote krul in elkaar gaan zitten.

Verschil de Stijltang versus de Krultang
De krultang heeft als voordeel dat er verschillende maten en soorten zijn voor allerlei diverse krullen. Van de pijpenkrul, golf tot kleine spiraalkrulltjes.  De stijltang daarentegen komt vaak maar in één maat en draait strakkere krullen en is in staat om ook de grovere krullen veel volume mee te geven. Iets waar de krultang meer moeite mee heeft.

Om de schade te beperken

  •  Gebruik je een heat protectspray zoals Lee Stafford Flat Iron spray  om het haarvocht op peil te houden. Aan te brengen op vochtig of droog haar.
  •  Kies je een goede stijltang uit met keramische buitenlaag. Nieuwe favoriet is naast de serie Chi – tangen nu ook de Philips Moisture Protect Straightener.
  •  Gebruik niet te veel styling sprays die het haar zwaar maken en in het haar gebrand worden.
  • Stijl je alleen op droog haar om het niet te verbranden.
  •  Stijl een haarplukje niet langer dan 5 seconden.

Dikte van de pluk
Hoe dikker de plukken die je pakt, hoe meer het zal golven maar het zal ook sneller uitzakken.  Kleine plukjes zorgen voor bouncy curls waar middelmatige plukken kunnen zorgen voor een romantisch resultaat. Heb je erg stijl haar van jezelf? Zorg dan dat je elke krul eventjes in je hand bij elkaar houdt tot het een beetje is afgekoeld. Warm haar kan namelijk nog vervormen en dus kan de nieuwe krul gemakkelijk  uitglijden. Lukt het de eerste keer niet? “Oefening baart kunst” is niet voor niets een gezegende uitspraak.

Kroescontrole 

Vrouwen met golvend tot krullend haar weten waarover we het hebben – dat droge en breekbare effect dat krullen eigen is en komt door de stugheid van je haar. Een eigenschap van dat stugge haar waar je ongetwijfeld een chronische hekel aan hebt is dat het de krullen die je maakt met de krul- of stijltang beter en langer zal vasthouden en voorziet van natuurlijke fixatie.
Om dat kroezende pluis op je hoofd in bedwang te houden is arganolie een goedkope oplossing. Geen fan ? Probeer dan eens BioSilk Oil van de Douglas om jouw eindjes te voorzien van die weelderige glans.
Tip: Kijk uit met stylingsprays waar zeezout in zit. Al geeft het nog zo’n mooi effect het droogt je haar gigantisch uit. Een stay away voor vrouwen met natuurlijke krullen. 

krullen

Volumineuze Lok 

Klaar voor wat extra volume? Probeer dan een van deze tips uit!

Volumespray of droogshampoo
Sprays met volume werking geven extra dimensie aan het haar. Spray een paar keer onder een lok tegen de haarwortels aan zodat de textuur veranderd in een volumineuze golf. Verzwaar je haar niet door te veel stylingssprays en crèmes te gebruiken. Too much is killing– en in dit geval  je volume.

Headbun 
Iedereen kent de infamous headbun inmiddels maar niet iedereen maakt er gebruik van in de wereld van krultechniek. Nadat je krullen mooi zijn afgekoeld kun je voorover bukken, al je haar bij elkaar pakken en er met een elastiek een knot van maken. Laat het een paar uur zitten en voor je het weet heb je catwalk ready hair met de meest natuurlijke look ooit. Werkt uitstekend voor een second-hair-day waarin je werkt met de warboel van slaperige krullen. Gebruik de headbun niet op nat haar zoals te zien in meerdere YouTube tutorials. Nat haar raakt namelijk erg snel beschadigt. Een elastiek knelt de haarvaten af zodat ze kunnen breken en daarbij droogt je haar te langzaam.

Hair – Tease
Volume draait om grip waardoor je haar hoger lijkt dan werkelijkheid is. Je creëert de illusie van dikker lokken en omdat te doen is een van de oudste technieken touperen ofwel teasen. Dit doe je door een lok te pakken en omhoog te trekken en de pluk halverwege met je borstel omhoog naar de haaraanzet te schuiven. Herhaal dit tot de pluk bijna rechtovereind kan blijven staan en ga dan door naar de volgende plukken. Om je cruella de vil haar nu in te tomen ga je met de borstel zacht over de zojuist gemaakte toupeer klitten heen.

De laatste regel bij het maken van krullen is simpel: Probeer geen foto of tutoriallook na te bootsen  

Blijf dus weg van YouTube tutorials en besef je dat die er slechts zijn om nieuwe technieken te leren. Jouw haar gaat namelijk precies doen wat het zelf. Om er achter te komen wat voor jou werkt heb je alleen je handen nodig om lokken te verplaatsen, te kammen en er zo de perfecte bos krullen van te maken.  Laat je normale haarscheiding achterwegen en ga voor iets nieuws, speel ermee! Wie weet wordt je wel verrast door wat jouw look te bieden heeft ;-)

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
Dit zijn de swimwear trends van 2015

Kan jij ook echt niet wachten totdat eindelijk eens die temperaturen buiten weer zomerse waarden krijgen? De afgelopen maanden hebben...

Sluiten