Zo houd ik mijn krullen mooi

Als je haar maar goed zit! Dat motto geldt zeker voor mij. Ik kan echt balen als ik een bad hair day heb maar mijn vriendinnen zeggen dan altijd: “Hoezo!? Jouw haar zit altijd mooi, jij hebt krullen!” Ik moet toegeven dat ik wel heel blij ben met het feit dat ik krullen heb. Er is een periode geweest dat ik mijn haar bijna altijd stijl föhnde maar dat doe ik tegenwoordig bijna nooit meer. Af en toe nog, voor de afwisseling. Maar meestal ga ik gekruld door het leven.

Gekruld haar heeft als nadeel dat het nogal snel geneigd is om te pluizen. Mijn krullen mooi houden? Dat doe ik door ze zo goed mogelijk te verzorgen:

  1. Ik vermijd de borstel. Sommige vriendinnen van mij dragen altijd een borstel bij zich om tussendoor even te borstelen. Dat zul je mijn nooit zien doen. Daar zijn mijn krullen echt allergisch voor want dan verandert mijn haar in coupe ontplofte poedel. Ik kam mijn haar alleen na het douchen of onder de douche en dit doe ik dan met een grove kam of mijn vingers.
  2. Ik laat mijn haar meestal natuurlijk drogen. Dan zitten mijn krullen namelijk het mooist. Als het even kan föhn ik dus niet, tenzij ik haast heb. Dan gebruik ik soms nog wel eens de diffuser om nog wat meer volume te creëren. En wat ik soms doe is de voorste twee plukjes even wat polijsten en er een iets grovere krul inzetten met behulp van mijn borstelföhn.
  3. Tijdens het zonnen gebruik ik altijd een speciale spray met SPF factor zodat mijn haar goed beschermt is.
  4. Ik laat om de zoveel tijd highlights zetten en probeer dit altijd zo lang mogelijk uit te stellen zodat mijn haar niet te veel te lijden heeft. Vroeger blondeerde ik mijn hele haar maar ik ben erg blij dat ik nu alleen nog maar highlights zet want dan beschadigt mijn haar minder. Bovendien valt het niet zo erg op als je uitgroei hebt dan wanneer je je hele haar verft. Dan krijg je echt zo’n landingsbaan midden op je hoofd.
  5. Ik probeer mijn haar zo min mogelijk te wassen. Dit is best lastig aangezien ik veel sport en daarbij ook zweet dus dan wil ik mijn haar wel wassen maar als het even niet hoeft probeer ik het nog even uit te stellen. Ik gebruik trouwens speciale shampoo en conditioner van Elvive. Dit houdt mijn krullen zo mooi! De reinigende crèmespoeling is perfect voor wanneer je je haar niet vaak wilt wassen met shampoo omdat krullend haar daardoor snel droog en pluizig wordt; dit is een crèmespoeling die het haar niet verzwaart maar wel super verzorgt maar toch ook reinigende werking heeft zodat het haar niet zwaar wordt van vuil/vet en no-poo: geen residu tussen de krullen achterlaat.
  6. Na het wassen gebruik ik verschillende producten. Ik moet eerlijk zeggen dat ik best veel haarproducten heb en ik vind het ook super leuk om nieuwe producten uit te proberen. Vroeger gebruikte ik vaak schuimgel maar tegenwoordig gebruik ik meer crème-achtige producten. Zo ben ik momenteel verknocht aan de Oil-in-Cream van Elvive. Ik maak ook vaak mijn eigen haarmixje waarbij ik verschillende producten met elkaar mix. Bijvoorbeeld argan olie in combinatie met krul control crème en Elvive Oil-in-Cream.
  7. Ik slaap bijna altijd met mijn haar in een hoge knot op mijn hoofd. Zo beschadigt het niet en blijft mijn krul er goed inzitten.

krullen

elvive krullen

L’Oréal Paris Elvive Extraordinary Oil krulverzorging  

Deze speciale lijn van Elvive voor krullen is momenteel favoriet! Er zit Amla-olie in, wat niet verzwarend is en het zorgt ervoor dat mijn haar minder pluist. Krullen zijn van nature vaak wat droger waardoor je haar sneller gaat pluizen. De reinigende crèmespoeling voorkomt dat mijn haar gaat pluizen en deze lijn voedt mijn haar erg goed. Omdat mijn haar snel klit gebruik ik altijd een conditioner om mijn krullen te ontwarren en onzuiverheden op te lossen. Ik merk dat mijn krullen met deze producten een stuk mooier opdrogen. Het lijkt wel of de plukken wat dikker zijn en hierdoor ziet mijn haar er ook voller uit. De lijn bevat trouwens ook nog een milk om na het wassen het haar te verzorgen. Deze ga ik binnenkort aanschaffen want ik ben erg benieuwd naar dit product. Op dit moment gebruik ik na het wassen de Oil-in-Ceam uit een andere lijn van Elvive. Op Facebook zag ik trouwens deze leuke actie waarbij je gratis een sample van de oil-in-milk kunt aanvragen om te testen!

Het fijne aan krullen vind ik dat je je haar lekker nonchalant kunt dragen. Hierboven heb ik even snel een knotje gemaakt en hier hoeft geen spiegel aan te pas te komen. Ik draag tijdens het sporten mijn haar vast in een hoge knot op mijn hoofd. Ondanks dat ik niet zo’n hele dikke bos haar heb lijkt zo’n knotje vaak toch best vol omdat ik de krullen een beetje uit elkaar kan trekken.

Zoals je op bovenstaande foto’s kunt zien ben ik inmiddels alweer bijna toe aan een nieuwe kappersbeurt want ik heb weer behoorlijke uitgroei. Hieronder een paar foto’s van een tijdje geleden waarbij ik geen uitgroei had.

marlou krullen

 

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
Nieuwe haartrend: Denim hair

Mocht je denken dat de trends in modeland vliegensvlug gaan; klopt, maar de veranderingen binnen de haartrends gaan minstens zo snel....

Sluiten