Lange wimpers, zo krijg je ze!

We dromen allemaal van lange, perfect gekrulde wimpers. Helaas is niet iedereen gezegend met volle lange wimpers, inclusief ikzelf. Al die cosmetische producten die schreeuwen dat ze zorgen voor lange verleidelijke wimpers laat ik liever staan. Ik heb eerder het idee dat de marketingafdeling flink zijn best heeft gedaan om de producten goed te laten verkopen dan dat ze echt resultaat zullen geven. Daarnaast zijn dat soorten producten ook ongelooflijk duur. Je betaalt gerust honderden euro’s voor een klein flesje. Nee, daar houd ik niet van. Daarom ging ik op zoek naar natuurlijke middelen die de wimpergroei stimuleren:

1. Olie

Castorolie, ook wel wonderolie genoemd, is een veel genoemd middel op internet, als het gaat over lange wimpers krijgen. Daarnaast wordt ook olijfolie veel genoemd; die heb je altijd wel in huis. Breng de olie ‘s avonds vlak voor het slapen aan op een schone (!) wimperborstel en laat dit ‘s nachts zitten. Pas op dat je de olie niet in je ogen krijgt. Oh ja, en zorg dat je een flesje haalt met 100% natuurlijke olie. ‘s Ochtends kun je gewoon je gezicht reinigen zoals je dat gewend bent. De meeste mensen zien verschil na 2 tot 3 maanden gebruik van één van deze oliën. Ze stimuleren de haargroei, maar ze zorgen ook voor sterke wimpers waardoor ze ook weer langer en voller worden.

2. Borstel je wimpers

Dit zou ook de wimpergroei stimuleren maar pas hier wel mee op. Borstel heel voorzichtig je wimpers, want je wilt niet dat je minder wimpers krijgt in plaats van langere wimpers. Toch? Doe dit ook niet te lang, maximaal een paar minuutjes. Herhaal dit elke dag!

3. Gezond eten

Alweer gezond eten? Ja, gezond eten is ontzettend belangrijk, ook voor langere wimpers. Dus laat je patatje oorlog bij je favoriete snackbar op de hoek maar even staan. Ga in plaats van gefrituurd voedsel voor ei, yoghurt en peulvruchten. Ook sojaproducten zouden de haargroei stimuleren. Eet nu niet alleen maar deze producten, maar eet het met mate. Probeer ook alleen maar sojaproducten te eten die zomin mogelijk bewerkt zijn. Helaas zijn die nogal moeilijk te verkrijgen in ons koude kikkerlandje. Bij gezond eten hoort natuurlijk ook water drinken. Drink in ieder geval 2 liter water per dag.

4. Geen mascara meer

Hoe moeilijk het ook is om geen mascara te gebruiken, zeker als je weinig wimpers hebt, is het toch echte het beste voor je wimpers. Als je toch mascara wilt gebruiken, kies dan in ieder geval niet de waterproof variant. Waterproof mascara zorgt ervoor dat je wimpers hard worden, waardoor ze uiteindelijk sneller afbreken. Ook de wimperkruller zou ik even laten staan. De wimperkruller beschadigt de wimperhaartjes, waardoor ze net als bij waterproof mascara sneller afbreken.  Als laatste moet je oppassen met het verwijderen van je make-up. Hoe vaak ik het wel niet heb gehad dat ik wimperhaartjes op mijn watje heb liggen, nadat ik mijn make-up eraf heb gehaald. Ontelbaar. Een speciale make-up remover voor mascara zou al heel veel kunnen schelen. Ga in ieder geval niet te fanatiek je mascara er proberen af te halen. Doe het met beleid.

Wees lief voor ze en verzorg ze goed. Als je dit lang genoeg volhoudt, zul je resultaat zien.

Wat is jouw geheime ingrediënt voor lange wimpers? Laat het ons weten.

Bron header.

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
pastel
Interieur Inspiratie: Pastel

Bij de lente hoort een nieuw fris interieur! Deze lente ga (en zie je al) je veel pastelkleurige interieurs zien....

Sluiten