6 X Tips hoe je je LAT-relatie goed houdt

Veel mensen zijn van mening dat lange afstandsrelaties (ook wel LAT-relatie genoemd) nooit werken. Je familie moedigt jullie niet aan en je beste vriendinnen adviseren je om het niet te serieus te maken omdat ze bang zijn dat je een gebroken hart oploopt. ‘Nobody said it was easy’ is hier echt van toepassing en de lange afstand maakt veel dingen niet mogelijk. Er kunnen problemen ontstaan en je voelt je dan soms eenzaam en verdrietig. Maar de extra lange afstand zorgt er ook voor dat de kleinste dingen nu extra leuk zijn zoals elkaars hand vasthouden, samen eten, een eindje wandelen en gewoon lekker tegen elkaar aankruipen op de bank. Deze dingen betekenen zoveel meer als je een lange afstandsrelatie hebt en je elkaar na lange tijd weer eens ziet. Het heeft dus zo zijn voor- en nadelen en om je LAT-relatie goed in stand te houden hebben wij een paar tips voor je.

lat-relatie

1. Houd een doel in gedachten
“Wat willen we bereiken later?” “Hoe lang zullen we elkaar niet zien?” “Hoe ziet onze toekomst eruit?” Zulke vragen moeten jullie aan jezelf gaan stellen en met elkaar bespreken. Want de waarheid is, een lat-relatie kun je niet voor altijd behouden. Uiteindelijk zal je je toch moeten settelen. Ga dus even rustig met z’n tweeën zitten en maak een plan samen over jullie toekomst. Het is belangrijk dat jullie hetzelfde denken hierover en dezelfde doelen hebben. Dus ondanks dat jullie misschien niet in dezelfde tijdzone zitten, jullie zullen beide aan jullie gezamenlijke toekomst moeten blijven werken.

2. Zie het als een uitdaging
Je kent vast de volgende uitspraak wel: “If you want to live together, you first need to learn how to live apart.” Heel cliché misschien, maar daarom niet minder waar. Zie het als een leerproces voor jullie beide. Als een test die jullie zullen moeten doorstaan om te zien of jullie liefde tegen alles bestemd is. Zoals het Chinese gezegde gaat: “Real gold is not afraid of the test of fire.” In plaats van doemscenario’s in je hoofd te halen dat jullie lat-relatie niet gaat werken en jullie uit elkaar gaat trekken moet je juist geloven dat door deze ervaring jullie relatie alleen maar sterker wordt.

3. Probeer zo goed en creatief mogelijk contact te houden
Groet elkaar elke ochtend met goedemorgen en wens elkaar elke avond een fijne nachtrust toe, dit is echt een must. Probeer daarnaast je partner zoveel mogelijk op de hoogte te houden van wat er in jouw dagelijkse leven gebeurt, hoe niet-boeiend sommige dingen ook lijken. En andersom natuurlijk hetzelfde. Stuur elkaar veel foto’s, audio opnames en korte video’s van wat je op een dag aan het doen bent, zo voelt het alsof je dichter bij elkaar bent. Door deze moeite even te nemen laat je de ander weten dat je hem nog niet vergeten bent en veel aan hem denkt.

lat-relatie

4. Weet elkaars rooster
Het kan erg helpen om te weten wanneer je partner vrij is, zodat je hem een berichtje kunt sturen of bellen op het juiste moment. Je wilt je partner niet storen wanneer hij middenin een belangrijke les of in een meeting zit. Wees op de hoogte van de kleine en grote afspraken die plaatsvinden in elkaars leven zoals bijvoorbeeld belangrijke toetsen of afspraken op je werk. Dit is vooral erg belangrijk als jullie allebei in verschillende tijdszones leven.

5. Wees en blijf eerlijk naar elkaar
Praat met elkaar over je gevoelens, ook al is het soms lastig als er een grote afstand tussen jullie zit. Laat je emoties zien of je nou bang, onzeker, jaloers of wat dan ook bent. Als je probeert je gevoelens te verbergen voor je partner zal het vroeg of laat toch uitkomen en het vreet je van binnen alleen maar op. Probeer niet in je eentje rond te lopen met rottige gevoelens en wees open en eerlijk naar elkaar. Laat je partner je helpen en je de steun geven die je nodig hebt (of andersom). Het is beter om gelijk de problemen op te lossen dan ze te negeren want dan kan het nog wel eens verkeerd aflopen.

6. Plan bezoekjes en stuur cadeautjes
Bezoekjes zijn vaak het hoogtepunt van een lat-relatie. Probeer dus al vroegtijdig een bezoekje in te plannen ook al is het pas over 3 maanden, dan heb je iets om naartoe te werken en naar uit te kijken. Stuur elkaar tot die tijd leuke cadeautjes, zoals handgeschreven brieven of gepersonaliseerde kaartjes.

Bron: Lifehack.org

Een dipje in je relatie? Lees deze tips voor een boost in je relatie

  • Een LAT – relatie is geen lange afstand relatie maar een Living apart together relatie. Je kan ook in dezelfde stad wonen en bewust een LAT-relatie hebben omdat je niet van samenwonen houdt.

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
oversized-winterjas
Monday Moodboard: oversized winterjas

Het Monday Moodboard staat vandaag in het teken van een heerlijk, warm item: de oversized winterjas! De oversized jassen kunnen...

Sluiten