Lekkere hapjes voor Oud & Nieuw

Zaterdag is het alweer zover! Samen met familie en vrienden sluiten we het oude jaar met veel mooie herinneringen af en proosten op een nieuw jaar vol avonturen die op ons liggen te wachten. Al eerder kon je al lezen over mijn goede voornemens, maar nu wil ik het nog even hebben over die beruchte Oud & Nieuw avond.

Wij vieren het dit jaar gezellig thuis (voor het eerst samen in ons nieuwe huis!) met vrienden en brengen mogelijk later in de nacht nog een bezoek aan een feestje. Een heerlijke avond met ik gok veel wijntjes en lekker eten. Ik ben dol op een goede oliebol, maar daarna is het tijd voor de hartige hapjes.

4 X Lekkere hapjes voor Oud & Nieuw

Geen idee wat je moet maken en wil je eens iets anders dan die droge worst en stukjes kaas? Ik zet een aantal ideeen op een rijtje!

1. De gezonde appelflap

Nee echt hartig is ie niet, maar wel heel lekker en door het filodeeg in plaats van bladerdeeg is de appelflap een stuk minder machtig. Je vindt het recept hier.

2. Pizza

Mocht je nou wat filodeeg over hebben, moet je dit vooral niet weggooien want hiermee kun je heel gemakkelijk zelf een pizza maken. Beleg met pesto of tomatenpuree, snijd groenten en kies eventueel ham, salami of vis. Gooi zo’n 10-15 minuten in de oven et voila, een verse pizza die je in kleine stukjes snijdt zodat het kleine hapjes worden!

3. Salades met brood

Maak een soort anti pasti klaar met olijven en verschillende soorten kaas en vleeswaren. Serveer dit met stokbroodjes en eventueel een verse salade en je gasten zijn helemaal happy de peppy. Hier vind je het recept voor een lekkere eiersalade zonder troep toevoegingen.

4. Gezonde hapjes

Wil jij een beetje aan de lijn denken tijdens de Oud & Nieuw gezelligheid? Marlou schreef vorig jaar een artikel met 10 gezonde kersthapjes voor de lekkerbek die graag verantwoord wil genieten.

Genieten maar! En op naar een fantastisch mooi nieuw jaar. :)

Lees ook: Scandinavisch interieur – vtwonen kwam bij mij binnenkijken!

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
goede voornemens
Mijn goede voornemens voor 2017

Een nieuw jaar voelt voor mij altijd als een frisse start. Het gevoel dat je met een schone lei kunt...

Sluiten