Lekkerste recepten met banaan

Vind jij banaan heerlijk maar weet je niet hoe je dit stuk fruit kunt verwerken in heerlijke maaltijden? Geen nood, wij hebben de leukste en lekkerste recepten met banaan voor jou verzameld. Een banaan geeft energie om ‘s middags weer lekker door te kunnen knallen op het werk of op school en daarnaast is het wat anders dan een broodje met kaas. Eigenlijk doen deze recepten met banaan het ook heel goed als ontbijtje, dus ben jij nog op zoek naar wat inspiratie, kijk dan zeker even mee.

recepten-met-banaan

1. Banaan pannenkoekjes

Een van mijn favorieten, de banaan ei pannenkoek(jes). Je hebt alleen een ei, een (rijpe) banaan, wat kaneel en olie om in te bakken nodig. Prak de banaan tot een glad geheel en kluts hier een ei doorheen. Voeg daarna naar smaak kaneel toe, doe in de verwarmde pan wat olie en bakken maar. Je kunt een paar kleine maken of een grote pannenkoek.

recepten-met-banaan

2.  Tosti met banaan en pindakaas

Ook deze lunch is weer heel gemakkelijk te maken. Jouw favoriete brood, wat pindakaas en schijfjes banaan tussen twee broodjes en in de pan of tostiapparaat. Easy as that! Dit kan ook gewoon op een broodje als je dat lekkerder vindt. Houd je absoluut niet van pindakaas maar wel van chocoladepasta? Die twee kun je heel goed verwisselen.

recepten-met-banaan

3. Bananenmuffins

Who says you can’t have muffins for lunch? Maak een feestje van de lunch met bananenmuffins. Bekijk hier het recept voor deze bananenmuffins. Hup ‘s ochtends deze muffins in je tas en het is letterlijk ‘gaan met die banaan’.

recepten-met-banaan

4. Chocolade bananenbrood

Dit lijstje met recepten met banaan is natuurlijk niet compleet wanneer er geen bananenbrood opstaat. Chocolade bananenbrood, om precies te zijn. Het ‘gewone’ bananenbrood hebben we nu al heel vaak gezien en is natuurlijk ook erg lekker, maar vandaag geven we er een speciale twist aan. Misschien is dit chocolade bananenbrood niet de meest gezonde lunch, maar af en toe moet dat helemaal niet erg zijn. Of neem het als toetje, daar is het ook heel geschikt voor.

recepten-met-banaan

5. Detoxsmoothie met banaan

Als laatst hebben wij een fijne smoothie voor je. Je kunt alle kanten op met smoothies, net zolang verschillende mogelijkheden proberen totdat je jouw ideale smoothie te pakken hebt. Deze detoxsmoothie behoort zeker tot een van de favorieten, hij bevat lekkere (en gezonde) ingrediënten en is gemakkelijk te maken. Wat je nodig hebt? Een banaan, kaneel, melk, blauwe bessen, boerenkool, gember, hennepzaad en wat honing. Bekijk hoe je deze detoxsmoothie precies moet maken.

Houd jij nu niet zo van banaan, dan hebben we nog andere lunchtips voor je. Ben je fan van avocado? Marlotte zette heerlijke recepten met avocado op een rijtje.

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
7 tekenen dat hij je niet ziet zitten

Als je nog in de date-fase zit heerst er altijd wat twijfel als het gaat om de gevoelens van de andere...

Sluiten