5 X Belangrijkste levenslessen van de laatste 10 jaar

Op 25 april heb ik officieel afscheid genomen van mijn twintiger jaren.. Ik ben nu 30! Tijd om volwassen te worden, doen, of zijn..? Ik heb soms helemaal niet door dat ik niet meer dat jonge meisje ben maar het leven ziet er toch wel echt anders uit dan tien jaar geleden. Toen studeerde ik nog en had ik geen idee wat ik precies zou gaan doen na mijn studie. Ik vond stage lopen stiekem al een hele opgave omdat ik toen 40 uur in de week moest werken. Dat was wel even wat anders dan het luizenleven dat ik leidde als studente.

Mijn eerste meewerkstage was bij een klein reclamebureau. Daarna ging ik naar een groter communicatiebureau waar ik mijn afstudeerstage liep en vanuit daar kreeg ik mijn eerste baan als projectmanager en social media adviseur. Ondertussen heb ik Follow Fashion gestart en in 2012 besloot ik om mijn baan op te zeggen en fulltime aan de slag te gaan voor mijn eigen onderneming. Ik startte een eigen webshop naast mijn online platform en een paar jaar later zette ik een nieuwe site op: Followfitgirls.com.

Inmiddels heb ik afscheid genomen van mijn webshop (lees hier waarom) en werk ik naast mijn twee blogs als freelancer voor Brandfield.

Levenslessen

Tijd om terug te blikken naar de afgelopen tien jaar en de 10 belangrijkste levenslessen over mezelf en het leven op een rijtje te zetten!

1. Passie voor je werk is heel belangrijk

Tijdens mijn eerste stage zag ik echt wel een beetje op tegen het werkende leven. Dit was dan ook een stage bij een klein reclamebureautje met alleen maar mannelijke collega’s en vrij saaie opdrachten. Ik weet nog dat ik meerdere keren per dag op de klok keek. Tegenwoordig is dat wel anders. Ik heb echt passie voor mijn werk en vind dat de tijd veel te snel voorbij vliegt. Ik kan mezelf helemaal verliezen in het uitwerken van een plan, het maken van mooie content of het analyseren van gegevens. Als je met passie je werk uitvoert voelt het helemaal niet als werken. Dat vind ik heel belangrijk omdat je hier toch heel wat uurtjes per week mee bezig bent.

2. Investeer in de juiste mensen

Mijn vriend en ik zijn al 12 jaar samen en hebben veel gezamenlijke vrienden. Na je studie heb je natuurlijk een grote gemixte groep; mensen van je studie, nog van de middelbare school, een vaste vriendengroep, vriendinnen van volleybal/tennis etc.. Ons leven is zo druk dat we helaas niet evenveel aandacht kunnen geven aan alle vrienden. Daarom hebben we de afgelopen jaren ook wel afscheid genomen van bepaalde mensen. In de meeste gevallen is het gewoon verwaterd en dat is helemaal niet erg. We hebben er bewust voor gekozen om meer tijd te investeren in échte vrienden in plaats van alle (oppervlakkige) vriendschappen. De afgelopen jaren zijn er natuurlijk ook momenten geweest dat je je vrienden echt nodig had en we weten nu wel wie onze echte vrienden zijn. Jurre is daar makkelijker in dan ik want ik heb soms wat moeite met afscheid nemen en wil graag iedereen te vriend houden. Inmiddels heb ik wel geleerd dat dit niet kan en dat het juist beter is om een kleinere groep echte vrienden te hebben waarmee je alles kunt delen en waarbij de vriendschap in balans is.

3. Ik ben een gevoelsmens

Ja, dat ik gevoelig ben dat wist ik al wel maar de afgelopen tien jaar ben ik af en toe wel met mijn neus op dit feit gedrukt. Toen mijn moeder kanker kreeg had ik het emotioneel heel zwaar. Ik krijg weer tranen in mijn ogen als ik erover nadenk. Gelukkig is het allemaal goed gekomen en dat komt met name omdat zij zo’n optimistisch persoon is en een stuk minder gevoelig dan ik. Gelukkig hebben we de afgelopen tien jaar niet veel begrafenissen gehad, welgeteld 1. Een jaar geleden is Jurre’s oma overleden dat was ook heel emotioneel omdat ik haar ook al zo lang en het ook echt voelde als mijn eigen oma. Naast oma hebben we afscheid moeten nemen van onze twee lieve chihuahua’s: Amy en Coco. Dit vond ik ook echt heel heftig omdat die beestjes altijd bij me waren. Ze gingen mee naar kantoor lagen thuis altijd op schoot te knuffelen.

Inmiddels hebben we een nieuwe mini-liefde: Mila. Ik word echt zo gelukkig van dat beestje! Het feit dat ik een gevoelsmens ben is de afgelopen jaren ook goed van pas gekomen. Ik voel stemmingen heel goed aan en qua ondernemen maak ik eigenlijk altijd beslissingen op basis van mijn onderbuikgevoel. Ik heb wel eens tegen mijn gevoel in beslissingen genomen en dan bleek achteraf vaak dat ik beter op mijn gevoel had kunnen af gaan.

4. Er is meer dan werk

Ik heb een periode gehad dat ik echt bijna alleen maar aan het werk was. Dit was in de opstartfase van Follow Fashion wat ik naast mijn fulltime baan erbij deed. Dit was niet bepaald de meest gezellige periode laten we maar zeggen.. Maar toch heb ik er geen spijt van want hierdoor heb ik uiteindelijk mijn hart kunnen volgen en mijn baan kunnen opzeggen om me volledig op Follow Fashion te focussen. Inmiddels kan ik werk ‘s avonds en in het weekend een stuk beter loslaten. Ik vind het heel belangrijk om buiten werktijden leuke dingen te doen met Jur en onze vrienden. Ik geniet echt van avondjes dat we gezellig uit eten gaan of gezellig bij vrienden gaan borrelen. En daarnaast zijn vakanties ook heel belangrijk om de batterij weer even op te laden en lekker veel samen te zijn. Benieuwd hoe wij onze relatie zo leuk houden na twaalf jaar? Je leest het in deze blogpost.

5. Doelen stellen

“Als je niet weet waar je naar toe zeilt, staat de wind altijd verkeerd.” Deze uitspraak heb ik even gejat van Jurre maar slaat precies op wat ik in dit laatste punt wil zeggen. Doelen stellen zijn voor mij heel belangrijk. Je kunt veel bereiken, als je maar weet wat je wilt! De dagen, weken, jaren vliegen voorbij en hoe zonde is het als je er na tien jaar achter zou  moeten komen dat je eigenlijk iets heel anders had willen doen. Het is goed om hier af en toe bij stil te staan. Ik stel jaarlijks voor mezelf doelen op die ik wil bereiken. Dit zorgt er ook voor dat ik me op de juiste dingen focus en mezelf blijf ontwikkelen.

marlou-followfashion

Soms is het goed om even stil te staan bij jezelf. Waar word je gelukkig van, wat wil je bereiken en wat heb je al bereikt? 

scandinavisch interieur

Zo blij dat ik al 12 jaar mag wakker worden naast deze lieve knapperd!

Geluk zit soms in hele kleine dingen.. ;-) 

Deze foto is twee jaar geleden gemaakt, toen Amy er nog bij was.

Ik ben benieuwd of jullie bepaalde punten herkennen en wat jouw belangrijkste levenslessen zijn van de afgelopen jaren. Laat je het weten in een reactie?

  • Passie hebben voor je werk is inderdaad wel iets wat mij ook belangrijk lijkt. En was het niet heel zwaar om te bloggen naast een fulltime baan? Of zette je gewoon wat minder artikelen online? Hoe hield je dat vol?

  • Hoi Eva,

    Ja dat was zeker zwaar. Minder blogs, integendeel. In die tijd zette ik 5 tot 7 blogs per dag(!) online! Toen was Follow Fashion nog veel meer een platform met modenieuws en minder met een persoonlijke insteek. Ik had een gastblogger die me hielp maar verder was het keihard werken. Hoe ik het vol hield; ik had een doel voor ogen en dat was dat ik binnen een jaar rond kon komen van Follow Fashion en er dus fulltime mee bezig zou kunnen. En dat is gelukt :)

    Liefs Marlou

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
birkenstocks
Verras je moeder met de mooiste schoenen!

Zoek je een origineel Moederdag cadeau, want dit jaar wil je je moeder wel eens iets anders dan die 'standaard'...

Sluiten