Donker in huis? Tips voor meer licht in huis

Minimalistisch, natuurlijke materialen, in combinatie met wit tinten en veel grote groene planten; zo kun je mijn interieurstijl het beste omschrijven. Nu vergeet ik nog een belangrijk ding: licht! Een licht huis geeft me een heel vrij en ruimtelijk gevoel. In mijn huis is het van nature al aardig licht. Is jouw huis vrij donker? Met deze tips creëer je mee licht in je huis.

Positief effect van licht

In de donkere wintermaanden vind ik het heel belangrijk om mijn huis zo in te richten dat het zo licht mogelijk is. Licht heeft namelijk een positief effect op je humeur en je energie level, wist je dat? Zelf woon ik in een huis met grote ramen waardoor het er sowieso al vrij licht is. Het licht was ook een van de redenen waarom ik op slag verliefd op dit huis was (en nog elke dag ben). Is jouw huis vrij donker en wil je daar graag verandering in aanbrengen? Laat je inspireren door deze tips voor meer licht in huis.

Tips voor meer licht in huis

1. Less stuff is more light

Accessoires en planten staan hartstikke sfeervol op de vensterbank, maar ze blokkeren wel het lichtinval in je huis. Kortom; less stuff is more light.

groen in je interieur

2. Lichte kleuren

Als je veel grote ramen in je huis hebt, heb je sowieso al meer natuurlijk lichtinval in je huis. Dit licht wordt versterkt als je de kleuren rondom je ramen in een lichte kleur schildert.

3. Maak een lichtplan

Lampen zijn ideaal om extra licht in je huis te brengen, mits je de juiste lampen op de juiste plek zet. Om dit te bepalen is een lichtplan ideaal. Maak een plattegrond en markeer de punten waar je welke lamp ophangt of neerzet en om wat voor type licht (praktische-, basis-, en sfeerverlichting) het gaat. Voor sfeerverlichting zijn dimmers perfect. Zo kun je bijvoorbeeld het licht van een E27 LED lamp op elk moment aanpassen naar de sfeer die je op dat moment graag wilt. Dus bij een romantisch avondje zet je het licht sfeervol zacht en als je een boek wilt lezen is feller licht wel zo fijn voor je ogen.

houten balklamp

4. Licht op licht

Als licht op een lichte kleur valt, weerkaatst dit en wordt het extra licht in je huis. Denk hierbij aan lichte wanden, plafonds, gordijnen, meubels en vloeren. En ze geven je woning gelijk ook een hele frisse en ruimtelijke look; heerlijk!

woontrends 2020

5. Gebruik spiegels

Bij tip 4 vertelde ik al dat de weerkaatsing van licht belangrijk is om je huis lichter te maken. Voor de weerkaatsing van licht zijn spiegels ideaal. . Door spiegels op te hangen lijkt je huis gelijk ook ruimtelijk en groten. Een leuke bijkomstigheid.

Wil je naast meer licht ook meer sfeer in je huis? Leuke woonaccessoires voor meer sfeer in huis.

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
winactie winkelstraat
WIN: 150 euro shoptegoed bij Winkelstraat.nl

De lente staat voor de deur én we mogen één van onze volgers heel erg blij maken! We mogen namelijk...

Sluiten