Lifehacks voor de zomer

We mogen natuurlijk niet klagen nu de zomer er eindelijk is, maar er zijn toch echt wat aspecten van warm weer die onze beauty rituelen geen goed doen. Daarom heb ik wat lifehacks voor de zomer verzameld om het net even wat aangenamer te maken!

lifehacks zomer

Babypoeder tegen plakkerig zand
Niks is lekkerder dan een middag chillen op het strand, dat kan ik niet ontkennen. Maar wat kan zand soms vervelend zijn, ben je nét uit het water, zit je alweer helemaal onder het zand. En dat zand blijft door het zoute water lekker plakken natuurlijk. Babypoeder is hier de oplossing voor! Doe wat babypoeder op je voeten, benen en op andere plekken waar het zand aan je plakt. Babypoeder zal ervoor zorgen dat je makkelijk het zand van je af kunt vegen. Je zou haast denken dat het niet handig is om poeder op je te strooien als je al plakt – maar geloof me, het werkt echt!

Zelfbruiner vlekken verwijderen
Niet iedereen is gezegend met een huid die van een zonnestraal bruin wordt (like me) en voor hen is zelfbruiner een geweldige uitvinding. De zelfbruiners onder ons zullen alleen wel een nadeel herkennen: de vlekken die je er soms van krijgt. Hoe erg je je best ook doet om te zorgen dat je geen oranje vlekken krijgt, soms zijn ze er opeens en zie ze dan maar eens weg te krijgen. Tadaaa, hier heb ik ook weer een makkelijke oplossing voor. Mix baking soda en een beetje water door elkaar en gebruik dit om de vlekken  mooi uit te vegen. Niks meer van te zien!

Zweten tijdens haar föhnen tegengaan
Je haar föhnen in de zomer is bijna niet te doen, dat weten we allemaal. Tegen de tijd dat je haar droog is, kun je het bijna weer gaan wassen door het zweten. Hier is een simpele hack voor: doe deodorant (geen gel, maar poeder) op de achterkant van je nek. Doe dit ongeveer 10 minuten voor je je haar gaat föhnen. Op deze manier heeft deodorant hetzelfde effect als wanneer je het onder je armen doet.

lifehacks zomer

Droogshampoo tegen zweet
Droogshampoo is het hele jaar door elk meisje haar beste vriend, maar tijdens de zomer is het beter als je het niet ‘s ochtends gebruikt. Je kunt het beter ‘s avonds in je haar doen, dan heeft het een nacht om olie en zweet te absorberen. Je zult zien dat het gelijk een beter resultaat geeft de volgende ochtend.

Aloë Vera gel als ijsklontjes tegen verbranden 
Hoe goed we ons best ook doen met insmeren, soms vergeet je even een spot of smeer je je niet opnieuw in. Een pijnlijk gevolg is dat we verbranden. Aloë Vera is een wondermiddel als het gaat om een verbrande huid. Maar Aloë Vera gel werkt nog beter! Doe wat Aloë Vera gel in een ijsklontjesvorm en doe het in de vriezer. Het handigst is om gewoon de hele zomer lang wat in de koelkast te hebben, als je dan verbrand bent kun je even één of twee ijsklontjes pakken. Het zal direct helpen om je verbrande huid te helpen helen.

Citroensap tegen zweetvlekken
Zweten is natuurlijk niet erg sexy en al helemaal niet als het vlekken achterlaat op je lievelingsshirt. Citroensap helpt hier heel goed tegen. Doe wat citroensap op de vlek voordat je het in de was doet en er is niks meer van te zien.

Met deze simpele lifehacks kom je de zomer wel door en kunnen we onze beauty rituelen gewoon voortzetten. Heb jij zelf nog tips die we niet mogen missen? Laat het weten in de reacties!

Lees hier make-up tips voor de zomer. 

 

 

 

 

 

Reageren

Your email address will not be published.