Category Food

Kookvideo: mijn favoriete recept – kip madras

Ik zou mezelf niet omschrijven als een heuse kookprinses. Toch vind ik het best leuk om af en toe uitgebreid te koken. Helemaal alleen of juist gezellig met Jurre of een vriendin. Samen met Rosa maakte ik deze video waarin we mijn lievelingsrecept maken: kip madras met pindakaas. Een heerlijk gerecht die je absoluut eens moet proberen! Bekijk de video hieronder en klik hier voor het uitgebreide recept voor deze…

Lees meer

Ongezonde Snacks waarvan je denkt dat ze gezond zijn #2

Nu met de gezondheidshype willen we allemaal zo gezond mogelijk eten. ‘s Ochtends de dag beginnen met een schaaltje yoghurt en cruesli. Klinkt gezond, toch? Maar cruesli zit vol met suikers en andere toegevoegde stoffen. Of wat dacht je van een bruine boterham? In heel veel gevallen wordt wit brood gewoon bruin ‘geverfd’. Ja, je dacht zo gezond bezig te zijn. Zijn de ‘gezonde snacks’ wel zo gezond? Vandaag deel…

Lees meer

Gezonde pasta recepten

In mijn vorige leven ben ik een rasechte Italiaan geweest, dat kan niet anders. Alles wat met Italië te maken heeft vind ik prachtig. Vorig zomer hebben mijn vriend en ik een roadtrip gemaakt door Toscane en daar is de liefde voor het land (en elkaar, ha) mogelijk nog groter geworden. En dan in het bijzonder het eten. Hasta la pasta Overal waar we zaten, van een restaurantje verstopt in een…

Lees meer

Afbakbroodjes ongezond?

Anouk begon laatst over afbakbroodjes. Zijn afbakbroodjes ongezond? En hoe zit dat met de vergelijking met gewoon brood? Tijd om ons hierin te verdiepen! Het blijkt dat er namelijk een aardig verschil zit als het gaat om aantal calorieën. Ook zitten er behoorlijk wat toevoegingen in afbakbroodjes waarvan je het misschien helemaal niet wist. Benieuwd of afbakbroodjes ongezond zijn? Lees het hele artikel hier. 

Lekkere hapjes voor Oud & Nieuw

Zaterdag is het alweer zover! Samen met familie en vrienden sluiten we het oude jaar met veel mooie herinneringen af en proosten op een nieuw jaar vol avonturen die op ons liggen te wachten. Al eerder kon je al lezen over mijn goede voornemens, maar nu wil ik het nog even hebben over die beruchte Oud & Nieuw avond. Wij vieren het dit jaar gezellig thuis (voor het eerst samen in ons…

Lees meer

5 X Lekkere nagerechten voor kerst

Yummm, het kerstdiner zit er weer aan te komen en als ik eerlijk ben is dat ook een van de redenen waarom ik zo dol ben op kerst. Lekker lang tafelen, goed gezelschap, meerdere gangen, wijn erbij en genieten maar! Als je kiest voor een kerstdiner thuis, is het altijd handig om de gangen te verdelen. De een zorgt voor het voorgerecht, de ander voor het hoofdgerecht, piet doet de bijgerechten…

Lees meer

5 X Beste hamburgers Amsterdam

Waar onze hoofdstad helaas niet beschikt over een In-N-Out (doodzonde jongens, zet deze op je bucket list in Californië) of Shake Shack, hebben wij toch wel plekken die minstens zulke goede burgers serveren. Ik heb mijn 5 favorieten voor je op een rijtje gezet. 1. Ter Marsch & Co – beste hamburgers Amsterdam Met stip op 1: Ter Marsch & Co. Een burgers van deze plek moet je echt geproefd hebben. ‘De Burgeresse’ is…

Lees meer

6 Simpele desserts die beter zijn dan een vriendje

Voor een goed toetje is er gewoon áltijd nog een gaatje over als je het mij vraagt. En goede toetjes mogen in restaurants best lang duren en ingewikkeld zijn, maar voor thuis wil ik graag simpele desserts die grandioos smaken. Met niet al te veel ingrediënten en moeilijke bereidingswijzen want dan haak ik vaak af. Of moet de man het weer voor me fixen en dat past niet binnen het…

Lees meer

Wat doen we op brood vandaag?

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik denk dat ik wel kan zeggen dat ik een enorm grote broodliefhebber is. Sterker nog; op vakantie verlang ik alweer naar mijn oude vertrouwde broodje van de bakker waar geen enkel ander tegenop kan. Zo’n lekkere stevige spelt met pitten, iedere dag weer. Saai? Zeker niet! Want we wisselen gewoon af met het beleg. Een verantwoord broodje Over het beleg…

Lees meer

Waarom we iedere dag chocolade moeten eten

Wetenschappers zijn er maar druk mee. Het ene na het andere onderzoek wordt gestart of voltooid. Niet allemaal even boeiend, maar soms zit er eentje tussen waar we direct mee weg lopen. Gewoon omdat de uitslag ons wel heel erg goed uitkomt. Dat is bij dit onderzoek naar chocolade zéker het geval en wij danken de wetenschap vanuit de grond van ons gezonde hart. Een gezond bestaan Waarom vraag je…

Lees meer

  • 1 2 9