Smoothie of the week: love superfood smoothie

De superfoods zijn populair! Gezonde zaden en fruitsoorten zijn lekker en zien er vaak ook nog eens leuk uit. Twee weken geleden gaven we je een heerlijk recept voor een groene superfood smoothie. Vorige week gingen we voor de blauwe bessen smoothie en we zijn heel benieuwd of jullie dit lekker leek. Vandaag hebben we weer een lekkere smoothie bomvol superfoods en ingrediënten die je op het eerste gezicht niet zou matchen. Toch is deze smoothie uitgeroepen tot één van de vijf lekkerste smoothies en wij vonden het er ook wel erg lekker uit zien.

superfoodsmoothie

De combinatie van stukken fruit, spinazie en pindakaas klinkt zeker gedurfd, maar deze smoothie is het proberen echt waard. Deze superfood smoothie zorgt ervoor dat je maag goed gevuld is en het is dan ook perfect als ontbijt of als tussendoortje. Je kan natuurlijk je eigen versie er van maken, of je echt aan het recept houden. In ieder geval is deze heerlijk zoete smoothie een hapje dat je je geliefde voor kan schotelen, vandaar de ‘love superfood smoothie’. 

superfood superfoods

smoothie

Ingrediënten

400 ml plantaardige melk (bv. havermelk, amandelmelk, sojamelk)
1 cup frambozen/bosbessen

2 bevroren bananen, in stukjes
2 flinke handen spinazie
2 el biologische pindakaas
2 el chiazaadjes
3 el zonnebloempitten
4 el gewassen boekweit
2 el kokoscreme
2 el ahornsiroop
1 tl vanillepoeder
snuf zout

Doe alle ingrediënten in de blender en meng tot een smoothie. Garneer met boekweit, chiazaadjes en rozenblaadjes.

superfood smoothie

Bron: VegaDutchie

Lees ook: 4 x detox food om je lichaam te reinigen

 

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
af-te-vallen
6 x onverwachte tips om af te vallen

Iedereen kent het verhaaltje wel: gezond eten en veel sporten. Nu kan elke vrouw waarschijnlijk wel duizend redenen bedenken waarom...

Sluiten