Make-up trends: Herfst/winter 2014

Heb jij altijd dezelfde look qua make-up? Veel vrouwen zouden graag willen experimenteren met make-up maar vaak weten ze niet waar ze moeten beginnen. Er is zoveel make-up en bij elk seizoen hoort weer een andere trend. Wij waren nieuwsgierig naar de make-up trends van dit najaar en zo kan je gelijk op ideeën komen hoe en welke make-up je moet toepassen.

The lash effect
Op het gebied van mascara zijn er dit najaar 2 trends die compleet tegenovergesteld zijn: véél mascara en zo min mogelijk mascara. Versaci en Gucci lieten de ‘veel mascara trend’ al blijken voor het najaar. De volume mascara kun je dus maar vast inslaan want des te meer volume des te beter. De grote merken gaan zelfs zo ver dat ze de klontjes accepteren. Dit geeft volgens hen een rebelse look.

make up trends

No lashes
In Parijs werd juist op de catwalk de tegenovergestelde trend gespot: geen mascara. Er werden volledige looks getoond maar dan zonder mascara. Heel praktisch deze trend, maar als je mascara gewend bent is het behoorlijk lastig om te moeten wennen aan geen mascara. Wat ook veel werd gespot is het wit maken van de wimpers, zodat het lijkt alsof je helemaal geen wimpers hebt.

make up trendsr

Shape it baby
Dankzij Kim Kardashian is deze trend de hele wereld over gegaan: het shapen van je gezicht. Dit is het aanbrengen van make-up (verschillende tinten foundation) om je gezicht meer te laten spreken en je botstructuur te laten zien. Zo kun je bijvoorbeeld optisch een langere neus creëren of een strakke kaaklijn. Met lichte kleuren breng je dingen in je gezicht naar voren. Met donkere kleuren creëer je schaduwen en diepte in je gezicht. Ook kun je met donkere kleuren dingen in je gezicht een beetje naar de achtergrond brengen.

make up trendsmake up trends

Metal look
Brons, zilver en goud en dan het liefst zo glimmend mogelijk zodat de structuur goed zichtbaar is. De metal look is dit najaar een echte trend. Bronzen lippen in combinatie met gouden eye liner en zilveren oogschaduw werd al veel gespot in de shows in New York van Donna Karan en Badgley Mischka. Er waren zelfs gouden voorhoofden te zien, maar dat blijft uiteraard alleen een catwalk look. Zelf kun je deze look wat eenvoudiger toepassen door bijvoorbeeld een gouden eyeliner randje aan te brengen op je ogen als je een feestje hebt. Dit kun je dan rustig combineren met bruin tinten oogschaduw.

make up trends

Kleuren
Qua kleuren zien we dit najaar twee duidelijke kleurfamilies. Dat zijn namelijk de sterke kleuren en de nude kleuren. De sterke kleuren die je veel zult zien zijn vooral bordeaux, nachtblauw, mosgroen en zwart. Dit zijn kleuren die niet iedereen kan hebben dus gelukkig is er nog de nude kleuren trend. Hierbij zijn tinten zoals beigeroze, bronsgoud, goudroze, zalm en abrikoos erg populair.

make up trends make up trends

Fake it
Meisjes met sproetjes opgelet! Jullie zijn hot dit najaar. Een opvallende make-up trend voor de herfst/winter is de (neppe) sproetjes trend. Heb jij sproetjes dan ben je een geluksvogel en mag je deze graag laten zien. Mocht je geen sproetjes hebben dan teken je ze toch gewoon? Veel grote merken werden gespot met modellen die getekende sproetjes hebben.

make-up trends

Heb je nog meer inspiratie nodig op het gebied van make-up? Klik hier.

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
header outfit of the day
Outfit of the day: Lofty Manner Peplum Dress

Er staat weer een nieuwe Outfit of the day voor je klaar. Omdat het vrijdag is hebben we dit keer...

Sluiten