Zo draag je make-up in de zomer!

Je kent het vast wel. Op een zonnige dag met 30 graden lig je lekker in de zon te genieten, met een ijskoud drankje aan je zijde. Heerlijk. Maar zodra je in het water springt om af te koelen of ook maar een heel klein beetje gaat zweten, is je make-up verpest. Je foundation vlekt, mascara loopt uit en laten we het al helemaal niet over de rest van je make-up hebben. Drama. Geen nood, vandaag deel ik mijn tips voor het dragen van make-up in de zomer. Zo kom jij zorgeloos je vakantie door.

make-up in de zomer

Allereerst, moet ik überhaupt wel make-up dragen? Daar kan ik geen antwoord op geven. Dat moet jij zelf beslissen. Zelf vind ik het niet zo fijn om een hele make-up look te dragen in de zomer. De meeste dagen loop ik rond met mijn blotebillengezicht of met minimale make-up op. Wat mascara, wenkbrauwpoeder, hier en daar wat concealer en wat poeder volstaat. Maar ik kan ook zeker begrijpen dat je wél make-up wilt dragen in de zomer. Ook ik heb op sommige dagen liever een (dun) laagje make-up op mijn gezicht. Oh, en je kan wel bruin worden met foundation op. Ik zie deze fabel zo vaak voorbij komen, dat moet toch echt eens de wereld uit! Bij deze.

Begin allereerst met een goede dagcrème als basis. Zelf gebruik ik de Embryolisse dagcrème, waar ik echt gek op ben. Sinds ik deze crème gebruik, is mijn huid echt stukken vooruit gegaan. Hij is ongeveer 19 euro. Niet heel goedkoop, maar hij werkt goed en zuinig! Ga vervolgens voor een laagje zonnebrandcrème, om je huid goed te beschermen. Zit er SPF in je dagcrème? Dan kan je deze stap overslaan, als je wil. Meestal zit er in foundation/bb cream ook wel SPF, maar je gebruikt maar een klein beetje, waardoor deze je huid niet goed zal beschermen. Ik raad aan om in plaats van foundation bb cream te gebruiken. Deze ligt toch net wat lichter op de huid en dat vind ik toch wel belangrijk in de zomer. Breng je bb cream laagje voor laagje aan en gebruik waar nodig wat concealer. Poeder goed af! Op een zomerse dag is het bijna onvermijdelijk om een klein beetje te zweten, daardoor gaat je bb cream (of foundation) vlekken. Daarom is een poeder ontzettend belangrijk. Neem desnoods je poeder mee als je ergens naartoe gaat, om dit zoveel mogelijk te voorkomen.

Dan zijn we aanbeland bij de blush. Mijn favoriete product op het gebied van make-up. Als je de keuze hebt, ga dan voor een crème-blush. Crèmeproducten blijven, bij een goede basis, toch net ietsjes langer zitten dan een product op poederbasis. Kan je nog wel een kleurtje gebruiken? Breng dan een mooie bronzer aan. Doe je wenkbrauwen gewoon zoals je altijd doet. Breng vervolgens een waterproof mascara aan. Ik probeer waterproof producten zoveel mogelijk te mijden, omdat ze nogal ‘agressief’ kunnen zijn voor je huid. Als het even kan, gebruik ik dan ook producten die niet per se waterproof zijn. Oh ja, waterproof producten kunnen redelijk veel aan, maar niet alles. Verwacht dus ook zeker niet dat je mascara blijft zitten na een bezoek aan het zwembad, waarbij je meerdere keren kopje onder gaat. Gebruik als je dat wilt nog een (waterproof) eyeliner en/of oogschaduw. Ook voor de oogschaduw geldt: ga voor een crème-oogschaduw, als je de keuze hebt. Oh, en breng een goede oogschaduwbasis aan. Ook heel belangrijk.

Deze tips geven zeker geen garantie dat je make-up goed blijft zitten. Maar, in ieder geval wel een stuk langer! Probeer in ieder geval vaker op de dag je gezicht af te poederen. Heb jij nog een goede tip voor het dragen van make-up in de zomer? Laat het hieronder in de reacties weten.

Lees ook: Make-up trends: Lente/zomer 2015

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
gingham
Trend gespot: Gingham

Hoe heerlijk een outfit in effen kleur ook kan zijn, soms heb je behoefte nodig aan prints. Printjes zijn er...

Sluiten