Make-up trends: Lente/zomer 2015

Langzamerhand stromen de voorjaarscollecties overal binnen, dus vonden we het ook wel tijd om de make-up trends voor de lente en zomer van 2015 te bespreken. Natuurlijk zijn de looks op de catwalk soms wat te heftig voor naar werk of school, maar met wat kleine aanpassingen maak je ze zo geschikt voor overdag of je draagt ze naar een feestje. En sommige trends zijn juist wel heel draagbaar voor overdag, zoals de minimal make-up look.

Minimal make-up

Op de catwalk zagen we veel frisse (bijna) make-uploze gezichten. Als je gewend bent om dagelijk make-up te dragen zit je er misschien niet op te wachten om met een helemaal ‘bloot’ gezicht de deur uit te gaan. Zelf vind ik het ook wel prettig om hier en daar een oneffenheidje weg te werken. Een fijne BB- of CC-cream doet al wonderen en op dat ene pukkeltje kun je best een beetje concealer smeren. Als finishing touch, om die perfecte glowy skin te creëren, kun je een highlighter gebruiken. Een bijkomend voordeel van deze look is dat hij je ’s ochtends een hoop tijd bespaart.

make-up-trends

Felle kleuren

Wie durft kan zich komend seizoen uitleven op een fel gekleurde ooglook. Op de catwalk waren de meest uiteenlopende creaties te zien. Van oranje vegen tot strakke blauw lijnen. Als je het niet te gek wilt maken kun je ook een subtiel gekleurd lijntje langs je wimperrand zetten.

make up trends

Smokey eyes

Smokey eyes kennen we natuurlijk al en ook dit voorjaar zien we deze look veel voorbijkomen. Smokey eyes zorgen voor een zwoele oogopslag en zijn ideaal voor een feestje.

make up trends

Bruintinten

Bruine oogmake-up is misschien niet je eerste gedachte bij het voorjaar, maar dit jaar was het een van de meest vertegenwoordigde ooglooks op de catwalk. Van een subtiele taupekleur tot een chocoladerbuine smokey eye.

make-up trends

Paarstinten

Naast bruintinten, zagen we ook opvallend veel paarse ooglooks. Alle tinten paars zijn geoorloofd, van lila tot donkerpaars, je kunt er alle kanten mee op.

make-up trends

Rode lippen

Rode lippen zijn het al een tijdje helemaal en ook dit seizoen kun je je flink uitleven met lippenstift. Op de catwalk zien we rode lippen in allerlei verschillende tinten. Van neigend naar roze of oranje tot diep rood en zelfs bijna paars, het kan allemaal.

make-up trends

Eyeliner

Ook eyeliner blijft hot. Op de catwalk waren verschillende soorten liner te zien, van een subtiel lijntje tot een opvallende winged liner. Als je het aanbrengen van eyeliner lastig vindt ben je zeker niet de enige. Maar met wat oefening kom je een heel eind. Hier vind je een stappenplan voor de winged liner.

make-up trends

 

 

Bronzed skin

Na de korte dagen met weinig zon van de afgelopen maanden zijn velen van ons, waaronder ikzelf, nog wat bleek en dan biedt deze trend toch wel uitkomst. Ga lekker aan de slag met een bronzer om dat gezonde kleurtje alvast een beetje te faken. Let er wel op dat je een bronzer kiest die past bij je huidskleur, een oranje gezicht is natuurlijk niet zo charmant.

make-up trends

 

Met de producten van Artdeco creëer je zelf ook een mooi gebronsd kleurtje.

make-up-trends

Bron: Harpersbazaar.com

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
homemade wraps
Recept: gezonde homemade wraps

We hebben de smaak goed te pakken op de redactie. Vandaag weer een gezond recept, dat bijna geen recept te...

Sluiten