3 manieren om je haar te krullen

Ben jij ook blij met je stijle haar, maar heb je soms van die momenten dat je wou dat je een prachtige bos krullen had? Ik heb zeker van die momenten, vooral als ik een feestje heb. En weet je wat het leuke is, met een paar tips & trics ‘tover’ ik mijn stijle haar om in een bos met krullen. Hoe ik dat doe? Op een van deze 3 manieren.

Als je haar maar goed zit

Als je haar maar goed zit! Dat motto geldt volgens mij voor elke vrouw, toch? Ik kan echt balen als mijn haar voor geen meter zit. En het ‘grappige’ is dat ik op zo’n dag vaak ook nog complimenten over mijn haar krijg. Snap jij het?! Door de week draag ik mijn haar vaak lekker makkelijk in een staart of in een knot. Maar als ik een feestje heb, dan vind ik het ontzettend leuk om krullen te maken. Oké, het kost even wat tijd, maar dan heb je wel een prachtige bos krullen.

Marlou is gezegend met een een mooie slag in haar haren. Met de juiste producten en styling kan ze er flinke krullen in maken, zie de header foto van deze blogpost. 

3 manieren om je haar te krullen

Op welke manier jij het beste (en/of makkelijkste) krullen in je haar maakt, hangt onder andere van je haartype af. Bekijk onderstaande opties en kies de manier die het beste bij je past. Zelf wissel ik deze manieren af, afhankelijk van het type krul dat ik graag wil.

1. Met een krultang

Resultaat: afhankelijk van de diameter van je krultang (hoe groter de diameter, hoe groter de krul)

  • Verdeel je haar in lokken.
  • Pak een lok en zet de punten vast met de klem van de krultang, rol je haar om de krultang naar buiten en ga je door naar boven totdat je bijna bij je haaraanzet bent.
  • Laat de klem los en haal de krultang voorzichtig uit je haar.
  • Deze stappen herhaal je met al je lokken.

2. Met een krulborstel + föhn

Resultaat: lichte krul/slag

  • Was je haar, maak het handdoekdroog, breng een ‘dot’ haarmouse in je haar en verdeel je haar in kleine lokken.
  • Wikkel je haar om de krulborstel richting je haaraanzet en föhn met een opzetstuk ongeveer 5 seconden tegen de krulborstel aan. Wacht een paar seconden, zodat de haarborstel afkoelt, en draai de borstel er voorzichtig uit.
  • Dit herhaal je met al je haarlokken.

3. Met zoutspray en een föhn

Resultaat: beach waves

  • Maakt je haar een beetje vochtig, spray het zoutspray in je haar en kneed dit goed in je haar.
  • Zet je föhn op een lage snelheid en maak tijdens het föhnen een draaiende beweging met je vingers om verschillende haarlokken.
  • Afhankelijk van hoeveel waves je in je haar wilt, herhaal je deze stappen.

manieren om je haar te krullenNaast deze 3 manieren om je haar te krullen, kun je bijvoorbeeld ook een stijltang of ‘ouderwetste’ rollers gebruiken. O ja, en vergeet niet een dosis haarspray in je haar te spuiten. Zo blijven je mooie krullen namelijk extra lang zitten.

Hoef jij al deze attributen niet uit de kast te halen omdat je zelf al krullen hebt? Zo houd je je krullen mooi!

Reageren

Your email address will not be published.