Hoe gaat het nu met mij?

Tijd voor een persoonlijke update! De afgelopen maanden is er best wat veranderd in mijn leven. Een jaar geleden stopte ik met de webshop van Follow Fashion omdat ik hier geen plezier meer in had (lees hier meer over deze beslissing). Tijdens de grote verbouwing in ons huis besloot ik om naast mijn blogs te gaan freelancen en momenteel werk ik drie dagen per week als freelance Brand Manager bij Brandfield.nl. Een heftige verandering want ik heb nu officieel nog maar twee dagen voor Follow Fashion en Followfitgirls.

Home office

Heerlijk werken vanuit mijn kantoor in huis. 

Mijn nieuwe uitdaging

Als ondernemer werk je niet altijd volgens de reguliere werktijden van half 9 tot 5 en ik vind het helemaal niet erg om af en toe ‘s avonds of in het weekend nog bezig te zijn met mijn werk. Ik geniet van de vrijheid als ondernemer en het freelancen geeft me weer nieuwe energie en inspiratie. Ik heb nu ineens heel veel collega’s erbij en mag super leuke projecten doen waarbij ik mijn kennis op het gebied van online marketing en branding perfect in kan zetten. Ook is het voor mij leerzaam om weer eens bij een ander bedrijf aan het werk te zijn want na 5 jaar me volledig gericht te hebben op mijn eigen bedrijf kreeg ik best een beetje last van een tunnelvisie.

Ik moet wel eerlijk toegeven dat het soms best heftig is. Ik heb nu drie belangrijke dingen waar ik mijn focus op moet leggen en moet gedurende de week veel schakelen. Meestal werk ik op maandag en woensdag voor mijn eigen blogs en de overige drie dagen bij Brandfield. Vaak zit ik daar dan op kantoor omdat ik ook veel moet overleggen met collega’s en soms werk ik een dag vanuit mijn eigen kantoor. Dit is vaak wanneer ik me even goed moet focussen op bijvoorbeeld het schrijven van een plan of juist wanneer ik creatief moet zijn. Zoals ik laatst al schreef werk ik tegenwoordig vanuit mijn home office en ik vind dit zo fijn! Als ik foto’s moet schieten voor bijvoorbeeld social media heb ik hier veel mogelijkheden en verschillende props liggen die ik kan gebruiken om mijn foto’s net even wat leuker te maken.

marlou volkerink

De veranderingen in de blogwereld

Het blogger landschap ziet er inmiddels heel anders uit dan in 2011, toen ik startte. Met de komst van Instagram zijn er heel veel nieuwe bloggers en vloggers bij gekomen en alles is veel persoonlijker geworden. Er zijn zelfs bloggers die met hun blog zijn gestopt en alleen nog maar communiceren via hun Instagram en Youtube account. Follow Fashion is begonnen als een platform zonder persoonlijke touch. Ik had het eerste jaar niet eens een foto van mezelf erop staan maar inmiddels is dat wel veranderd. Ik creëer tegenwoordig ook meer persoonlijke content ik vind dit stiekem ook super leuk om te doen. Het schrijft ook 10 x makkelijker en fijner omdat je vanuit jezelf schrijft. Het heeft wel even tijd gekost want ik vond het best lastig om mezelf zo in de picture te zetten. Ik heb zelfs de stap genomen om een eigen Youtube kanaal te beginnen waar ik naast workout video’s die ik voor Followfitgirls maak ook andere persoonlijke video’s deel. Benieuwd? Neem hier een kijkje en als je geen video wilt missen moet je je zeker even abonneren;-)

Ik ben op het gebied van vloggen nog een groentje maar doe veel inspiratie op bij andere bloggers. Voorlopig zul je mij nog niet de hele week rond zien lopen met een vlog camera om alles maar vast te leggen wat ik doe. Wel ga ik de komende tijd meer video’s opnemen waarin ik (samen met anderen) persoonlijke dingen en tips deel. Denk aan shoplogs, interviews, home tours etc.

thermen bussloo

Tijd voor ontspanning

Na een hectische periode was ik echt even aan ontspanning toe. Vrijdag was mijn vriend jarig en zijn we lekker een dagje naar Thermen Bussloo geweest. Hier hebben we een heerlijke hamam behandeling gehad van 50 minuten. Dit is echt een absolute aanrader! Als je sauna fan bent kan ik deze sauna sowieso aanraden (check ook even de sauna actie). We hebben een heerlijk dagje gehad en kwamen helemaal zen thuis.

Deze week is mijn laatste weekje voor de vakantie! Nog even knallen en dan 3 weken rondreizen met mijn schatje op Bali. Ik heb er zoveel zin in! Even bijkomen van alle hectiek van afgelopen tijd en lekker quality time met elkaar.

En nu?

Om nog even terug te komen op de vraag: hoe gaat het nu met mij? Goed! Ik ben heel blij met de keuzes die ik afgelopen jaar heb gemaakt en vind de combinatie van mijn eigen bedrijf en werken voor Brandfield heel leuk. Ook al is het soms veel, ik heb nu een stuk minder stress dan anderhalf jaar geleden. Toen had ik zelf nog personeel en nu werk ik voor Follow Fashion nog 1 dag in de week samen met Anouk. Het klikt heel goed en zij werkt 3 dagen freelance voor mijn beide blogs.

Het Youtube kanaal is een nieuw avontuur waar ik de komende tijd meer energie in wil gaan steken. Ik heb gekozen om Follow Fashion persoonlijker te gaan maken. Niet meer elke dag een blog met allerlei onderwerpen maar in ieder geval 2 persoonlijke blogs van mij en Anouk per week. Dit zal dan ook vaak ondersteund worden met een video. Ik ben heel benieuwd wat jullie van deze verandering vinden!

PS. Volg je mij al op Instagram? @marlouvolkerink 

chihuahua

Het enige nadeel van vakantie: dit schatje 3 weken moeten missen!bedroom inspiration

Ik heb laatst weer een home tour video opgenomen! Benieuwd? Klik hier. 

 

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
moodboard interieur
3 X Moodboard voor mijn nieuwe interieur

De verhuizing komt nu steeds dichterbij! Aanstaande donderdag krijgen we de sleutel van ons nieuwe huis en 26 oktober moeten...

Sluiten