6 X Tips voor meer licht in huis

Wat mijn favoriete interieurstijl is? Minimalistisch, het gebruik van natuurlijke materialen, in combinatie met veel wit tinten en heel veel grote groene planten. Daarnaast vind ik het ook super belangrijk dat mijn huis heel licht is omdat dit me een heerlijk vrij en ruimtelijk gevoel geeft. Nu heb ik het geluk dat ik in een huis met veel natuurlijk lichtinval woon. Heb jij dit niet, maar wil je dit wel heel graag? Lees dan zeker even verder: 6 X tips voor meer licht in huis.

Hoe lichter, hoe fijner

Vooral in de winter, als het zo vroeg donker is, vind ik het extra belangrijk om mijn huis zo in te richten dat het zo licht mogelijk is. Veel licht heeft namelijk een positief effect op mijn humeur en op mijn energie level. Nu woon ik in een huis met grote ramen waardoor het er overdag van nature al vrij licht is; lucky me. Is jouw huis vrij donker en wil je daar graag iets aan doen. Dat kan!

Tips voor meer licht in huis

1. Minder spullen maakt lichter

Hoe leuk al die accessoires en planten ook op de vensterbank staan, het blokkeert wel het lichtinval. Kies een paar accessoires en planten uit, haal de rest weg en je ziet gelijk dat het een stuk lichter in je huis wordt.

2. Lichte kleuren rondom je ramen

Hoe meer grote ramen er in je huis zitten, hoe meer natuurlijk lichtinval je hebt. Dit licht kun je extra versterken door de kleuren rondom je ramen in een lichte kleur te schilderen.

3. De juiste lamp op de juiste plek

Natuurlijk lichtinval vind ik het mooist, maar helaas schijnt niet altijd de zon. En dan heb ik het nog niet eens over de seizoenen dat het vroeg donker is. Lampen zijn op dat soort momenten ideaal. Wel is het belangrijk om de juiste lampen op de juiste plek neer te zetten. Hoe je dit doet? Maak een lichtplan waarin je precies aangeeft waar welke lamp komt te staan of te hangen, en om wat voor type licht het gaat. Denk hierbij aan praktische-, basis, en sfeerverlichting.

4. Licht op licht maakt extra licht

meer licht in huis meubelsAls licht op een lichte kleur valt, weerkaatst dit waardoor het extra licht wordt. Lichte vloeren, wanden, plafonds, raambekleding en meubels geven je huis een frisse, ruimtelijke en lichte look.

5. Hang spiegels op

meer licht in huis spiegels

De weerkaatsing van licht is belangrijk om je huis lichter te maken. Spiegels zijn hier ideaal voor! Een leuke bijkomstigheid van een spiegel in je interieur is ook nog eens dat een ruimte er groter door lijkt.

6. (Extra) ramen, een serre en glazen deuren

Heb je weinig ramen in huis? Dan kun je overwegen om extra ramen of een prachtige serre te laten bouwen. Zelf wil ik dolgraag een serre omdat mijn huis hierdoor nog lichter wordt, en extra ruimte kan ik eigenlijk ook wel gebruiken. Mijn buren hebben dit laatst ook gedaan en wauw wat is het mooi! Wel hebben ze eerst asbest laten verwijderen, maar onder begeleiding van een aannemer was dit allemaal zo geregeld met een fantastische serre als resultaat. Wat trouwens ook mooie oplossing is om meer licht in huis te creëren is door houten deuren te vervangen voor deuren van glas. Dit soort aanpassingen zijn wel een investering, maar de kans ik groot dat je huis alleen maar in waarde stijgt. Altijd fijn, toch?!

Is jouw tuin nog niet lente- en summerproof? Tuininspiratie: leuke accessoires voor je tuin, balkon en veranda.

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
accessoires voor in je tuin
Leuke accessoires voor je tuin, balkon en veranda

De warmte van het fijne voorjaarszonnetje op je gezicht en de geur van vers gras; het moment is eindelijk daar...

Sluiten