How to: meer volume in je haar

Je kamt je haar elke avond goed uit, maar de volgende ochtend word je met een plat vogelnestje op je hoofd wakker. Frustrerend! Je hebt al verschillende conditioners geprobeerd, maar het lijkt wel of je haar alleen maar futlozer wordt. Super irritant! Ho stop: wakker worden met volume in je haar is echt niet onmogelijk. Sterker nog, we hebben 8 easy tips waarmee jij in no time veel volume in je haar creëert!

8 tips: meer volume in je haar

Weet je wat het leuke van deze tips is, je hebt er echt geen dure haarproducten voor nodig. Kijk maar:

1. Was je haar niet te vaak

Was je haar zo min mogelijk, want als je haar wat ‘vettig’ is creëer je makkelijker meer volume. Sla niet door en was het ook weer niet te weinig omdat te vet haar er voor zorgt dat het ‘inzakt’. Vergeet niet je haar goed te kammen voordat je het wast.

2. Gebruik niet te veel conditioner/crèmespoeling

Hoe verleidelijk het ook is, te veel conditioner of crèmespoeling gebruiken is echt een no go. Je haar wordt wel lekker zacht maar je gewilde volume is in geen velden of wegen te bekennen.
volume in je haar

3. Was je haar met volumeshampoo

Als je ‘netjes’ de eerste tip opvolgt was je haar wel dan met een volumeshampoo, zo weet je zeker dat je alle vettigheid uit je haar wast.

4. Volumemousse, -spray of -serum

Kneed na het wassen in je handdoek droge haar een volumemousse, -spray of -serum. Het ruikt niet alleen heerlijk, het zorgt voor een enorme volume boost.

5. Föhn je haar niet te nat

Het is misschien heel verleidelijk je natte haarbos gelijk droog te föhnen, toch is beter om even te wachten. Föhn je haar als het bijna droog is en gebruik een (ronde) borstel, om er extra volume in te creëren.
volume in je haar

6. Sluit je föhnsessie af met koude lucht

Is je haar bijna droog geföhnd? Sluit je föhnsessie af met koude lucht. Op deze manier sluiten de haarschubben zich en dat zorgt voor meer volume in je haar.

7. Haarrollers

Heb je ‘s avonds wat tijd (of zin) om aan je haar te besteden of heb je je haar voor het slapen gaan gewassen? Rol dan wat plukjes haar om je vinger tot een rolletje, en zet het vast met een schuifje. Hoe groter de plukjes, hoe ‘boller’ je haar wordt. Zet het niet te strak vast omdat het niet echt lekker slaapt en de kans bestaat dat je haar afbreekt. En dat is volgens mij wel het laatste wat je wilt, toch?

8. Droogshampoo

Droogshampoo is echt een wondermiddel! Houd de spuitbus op zo’n 20 cm afstand van je droge haar en spuit de droogshampoo op de haarwortels. Masseer het goed in et voilá: je hebt een flinke haarbos met volume! Let er wel op dat je de juiste droogshampoo voor jouw haar gebruikt. Sommige shampoos geven een soort witte gloed af en als je donker haar hebt is dit niet echt een succes. Als je twijfelt welke droogshampoo het beste bij je past, vraag dan om advies in de winkel.

Meer volume in je haar, hoe doe jij dat?

Heb jij nog meer tips hoe je super easy meer volume in je haar creëer? Tell us all about it!

Heb je net als Marlou krullend haar en ben je benieuwd hoe ze haar krullen zo mooi ‘onder controle’ houdt’? Dit is Marlou haar routine voor mooi krullend haar (inclusief video).

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
geometrische vormen
Friday Favourite: Geometrische lampen

Verlichting zorgt voor sfeer en is daarom erg belangrijk in je interieur. Lampen zijn er in allerlei soorten en maten...

Sluiten