5 X De meest rare banen ter wereld

In Nederland zijn er niet zoveel rare banen, de meest rare banen die voorbij zijn gekomen is waarschijnlijk beddentester of achtbanentester geweest. De meeste Nederlanders vinden uiteindelijk een kantoorbaan en zijn daar tevreden mee. Maar in de rest van de wereld zijn er véél spannendere banen te vinden die daar doodnormaal worden gevonden. Mocht je het zat zijn om elke dag van 9 tot 5 op kantoor te zitten, lees dan vooral even verder want wij hebben de gekste banen ter wereld verzameld.

Panda Nannies

meest-rare-banen1
De Giant Panda Protection en Research Center in de Chinese provincie Sichuan heeft Panda Bewakers, ook wel bekend als Panda Nannies. Zij worden dus gewoon betaald om op de panda’s te passen en er af en toe mee te knuffelen. Wanneer je daar aan het werk wilt moet je beschikken over basiskennis van panda’s, wonen in China en goed kunnen schrijven en fotograferen. Panda Nannies op deze locatie verdienen over de $32.500 en krijgen ook een auto erbij van hun baas samen met kost en inwoning! Wauw!

Waterglijbaan tester

meest-rare-banen
Tommy Lynch heeft meer dan 43.000 km in één jaar gereisd zodat hij waterglijbanen kon testen. Hij kwam in de meest luxe resorts ter wereld om de hoogte, snelheid, hoeveelheid water en de landing van een waterglijbaan te testen. Eigenlijk werkt hij als Lifestyle Product Development Manager om de beste zwembaden ter wereld te bouwen en zo kwam hij bij het baantje als glijbanen tester.

Google Maps assistent

meest-rare-banen

Wil je graag wandelen in plaatsen over de hele wereld? Op plekjes komen waar auto’s niet mogen komen? Het enige wat je hoeft te doen om assistent van Google Maps te worden is een grote camera op je rug dragen. Google huurt mensen in die dit willen doen. Het helpt hen om plaatsen in kaart te brengen voor mensen die thuis op de bank zitten. Dus ben jij een echte avonturier? Dan is dit waarschijnlijk jouw droombaan!

Designerbed tester

meest-rare-banen
In Birmingham werd een student gekozen om designer bedden te testen. Ze moest een maand lang elke dag op het luxe bed slapen en kreeg hier ruim 1600 dollar voor! Het is lastig om aan deze baan te komen, maar je hebt de grootste kans als je al bij een beddenspecialist werkt.

Olifantentrainer

meest-rare-banen

Oké het is misschien niet een héle rare baan want in Nederland heb je ook een baan als dolfijnentrainer. Maar het feit dat wij in Nederland geen olifanten hebben (op een dierentuin of circus na) maakt deze baan wel wat aparter. In Amerika is er een speciale opleiding zodat je deze baan kunt krijgen genaamd the American Zoological Association’s Elephant Management Course. Een andere optie is het volgen van een 3-daagse cursus in Thailand in de Elephant Conservation Centre School. Het meest belangrijke is nog wel dat je ervaring hebt met olifanten en daarbij een stage met olifanten hebt gelopen.

Bekijk hier zes wel hele rare gewoontes van mannen.

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
velvet
Monday Moodboard: Velvet

Velvet zie je steeds vaker. Deze stof, die misschien beter bekend staat als fluweel, is eens wat anders dan alle 'normale' stoffen. Wat...

Sluiten